Чт, 2024-04-18, 20:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:02
Адвокати Савченко сподіваються на роботу дипломатів. ВІДЕО
Інші останні Новини російської федерації

Один з адвокатів Надії Савченко Ілля Новіков вважає, що захист виконав свою роботу, тепер долю українки повинні вирішити дипломати.

Про це він заявив у студії телеканалу RTVI.

"Я впевнений, що ця ситуація не затягнеться на місяці. Не кажучи вже про роки. М'яч на сьогодні переходить на бік дипломатів, ми свою роботу зробили, апеляції подано не буде, з тієї причини, що Надія Савченко забороняє нам подавати апеляцію", - заявив Новіков.

Він не сумнівається в тому, що суд визнає Савченко винною.

"Тобто було зрозуміло, що якщо справа взагалі дійде до суду, то не засудити її не можуть. Тому що це означає плювок в обличчя особисто Бастрикіну, начальнику Слідчого комітету, який у цю справу вклав свою особисту репутацію", - зазначив адвокат.

Одним з варіантів для звільнення Савченко Новіков вважає помилування, причому для цього зовсім необов'язково подавати прохання про помилування.

"Немає такого закону (що зобов'язує для помилування подати прохання - ред.). Є варіант, що її можуть поміняти, у МЗС вже склалося таке кліше, називається "естонський варіант (Росія обміняла естонського поліцейського Естона Кохвера на російського шпигуна – ред.)", - підкреслив Новіков.

Він також назвав Савченко "особистою бранкою государя".

Як повідомлялося, після принизливого поводження російського суду Надія Савченко 4 березня оголосила сухе голодування. Вирок у справі Савченко почнуть оголошувати 21 березня. 9 березня у багатьох містах України та світу пройшли акції на підтримку української льотчиці.

Омбудсмен РФ просить провести медогляд Савченко найближчим часом

Уповноважений з прав людини в Росії Елла Памфілова направила офіційні звернення директору ФСВП Росії Геннадію Корнієнку, а також до Донецького міського суду Ростовської області з проханням дозволити провести комісійний огляд Надії Савченко українськими лікарями найближчим часом.

Інформація про це опублікована на офіційному сайті уповноваженого з прав людини РФ.

"Уповноважений з прав людини в Росії Елла Памфілова направила офіційні звернення директору ФСВП Росії Геннадію Корнієнку, а також до Донецького міського суду Ростовської області з проханням проявити гуманність і дозволити провести комісійний огляд Надії Савченко українськими лікарями в лікарні МСЧ-77 ФСВП Росії найближчим часом", - йдеться в тексті.

У повідомленні також йдеться, що з боку уповноваженого й надалі надаватиметься "все необхідне сприяння у забезпеченні прав Савченко в ході судового розгляду".

Також наголошується, що за даними на 14 березня 2016 року стан Савченко задовільний.

"Вона систематично займається фізичними вправами, щодня виходить на прогулянку. Перебуває під постійним наглядом фахівців медичного ізолятора. Вага — 68 кг, тиск 110/70, температура 36,6", - йдеться в тексті повідомлення.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 841 | Додав: adminA | Теги: робота дипломатів, адвокати Савченко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]