Пт, 2024-04-19, 02:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:33
Агросектор та інфраструктура - найбільш перспективні галузі для інвестування в Україні, - Порошенко
Інші останні Економічні новини

  Президент України Петро Порошенко назвав сільське господарство та інфраструктуру найбільш перспективними галузями, які вимагають вкладень та розвитку.

Як повідомили в прес-службі глави держави, про це Порошенко сказав у рамках урочистого відкриття виробничо-перевалочного комплексу американської компанії Bunge в морському торговому порту Миколаєва.

За словами глави держави, обсяг вкладень в новий перевалочний комплекс становить 280 млн дол. "Відкриття такого комплексу є прикладом твердої віри інвестора в добре економічне майбутнє України. Це не просто слова, це голосування за Україну грішми. Грішми американського інвестора, які створюють нові робочі місця, грішми, які збільшують податкові відрахування до державного і місцевих бюджетів, грішми, які збільшують закупівельну ціну для українського фермера і валютну виручку для України, зміцнюють курс національної валюти і є найкращою рекламою інвестиційних можливостей країни", - цитує прес-служба Порошенка.

Очільник держави зазначив, що проекти, подібні до того, що стартував у Миколаєві, свідчать про визнання зусиль української влади на шляху реформ. Разом з тим, Порошенко звернув увагу на те, що певні бар`єри в реалізації, зокрема й інфраструктурних проектів все ще існують. Такими бар`єрами є, зокрема, надзвичайно високі портові збори, які роблять українські порти менш конкурентоспроможними порівняно з іншими портами Чорного моря, а також доступ до причалів. "Упевнений у тому, що найближчим часом ми разом з урядом і розв‘яжемо ці проблеми", - запевнив глава держави, пообіцявши зробити все можливе для забезпечення політичної й економічної стабільності в Україні.

Порошенко закликав інвесторів надалі "не боятися України". "У цих важких умовах Україна здатна забезпечити стабільність банківської системи, стабільність курсу гривні, стабільність економічного розвитку. Я думаю, що це також дуже гарна оцінка тих реформ, які ми з вами проводимо", - наголосив президент.

Довідка

Інвестиції Bunge є продовженням великої програми американських інвестицій в інфраструктурні об`єкти в Україні. Зокрема, в серпні 2015 року було підписано меморандум з американською компанією Cargill про будівництво зернового терміналу в порту "Южний". На початку 2016 року було підписано договір про будівництво зернового терміналу. Обсяг інвестицій становив близько 100 млн дол.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 863 | Додав: adminA | Теги: україна, агросектор та інфраструктура, Інвестування, галуз, Порошенко | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]