Пт, 2024-03-29, 00:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Весь Архів новин

11:26
"Айрін" накрив Нью-Йорк і рухається на Вашингтон, 9 осіб загинули. ВІДЕО
Інші останні Новини світу

Ураган "Айрін", що обрушився на узбережжя США в суботу, 27 серпня, досяг Нью-Йорка, повідомляє ИТАР-ТАСС.

 

Мер міста Майкл Блумберг звернувся до населення, наполегливо рекомендувавши не залишати свої будинки в найближчі години, поки стихія не відійде від Нью-Йорка.

 

Примусова евакуація була оголошена в суботу для 370 тисяч мешканців низинних районів міста.

 

На вулицях зовсім порожньо, лише зрідка проїжджають автомобілі служб порятунку. У місті не працює метро, ​​не ходить наземний громадський транспорт. Для прибуваючих рейсів закрито всі п'ять аеропортів Нью-Йорка.

 

Ураган "Айрін", в епіцентрі якого пориви вітру досягають швидкості 136 км на годину, наближається і до Вашингтону.

 

У передмістях американської столиці, де зараз іде дощ, близько 150 тисяч осіб залишилися без енергопостачання.

 

"Поки обстановка в місті відносно спокійна, але головний удар попереду", - написав у Twitter мер округу Колумбія Вінсент Грей.

 

Позаду циклону вже залишилися штати Вірджинія, Північна Кароліна і Флорида.

 

У цих районах, головним чином на узбережжі Північної Кароліни і Вірджинії, вирвані з коренем сотні дерев, затоплено дороги і вулиці, залишилися без електроенергії понад 1 мільйон жителів.

 

За останніми даними, стихія вже забрала життя дев'яти осіб, серед загиблих - 11-річний хлопчик. Більшість загиблих були придавлені деревами, вирваними ураганним вітром.

 

Режим надзвичайної ситуації уведений у десяти штатах - в Нью-Йорку, Північній Кароліні, Вірджинії, Меріленді, Делавері, Нью-Джерсі.

 

Столичні аеропорти тимчасово припинили прийом і відправку рейсів. Адміністрація аеропортів заявила, що термінали не закриті і працюють, однак всі рейси затримані до поліпшення погоди. Влада міста відкрила чотири притулки для евакуйованих.

 

Як повідомлялось, у Нью-Йорку оголошено евакуацію, в деяких районах немає електрики. У штаті скасовано близько семи тисяч авіарейсів, всі три аеропорти Нью-Йорка закриті і не приймають літаки з полудня 27 серпня.

 

За прогнозами метеорологів, ураган, який вже пройшов через територію Куби і Гаїті, торкнеться всього східного узбережжя США.

 

"Аналізуючи траєкторію руху урагану Айрін, на східному узбережжі очікуються серйозні наслідки - від штату Північна Кароліна до штату Мен", - зазначив глава надзвичайного відомства США.

 

Як оголосив президент США Барак Обама, "все вказує на те, що це буде історичний ураган". Він закликав людей неухильно дотримуватися вимог про евакуацію.

 

Ураган третьої категорії небезпеки за шкалою Саффіра-Сімпсона "Айрін" 25 серпня вже пройшов через територію Багамських островів, Куби, Гаїті, Пуерто-Ріко, Домініканської Республіки, у якій забрав життя 5 осіб.

 

Влада Нью-Йорка: через повені може затопити Манхеттен

 

Штормовий вітер і проливні дощі обрушилися на Нью-Йорк, до якого ураган Айрін добрався під ранок.

 

Близько 350 тис жителям мегаполісу рекомендовано евакуюватися з низьких районів через ризики повеней, і влада повністю закрила транспортну систему міста.

 

Є побоювання, що підйом рівня води може зруйнувати захисні споруди в нижній частині Манхеттена і затопити фінансовий район - Уолл-стріт, повідомляє британська телерадіокорпорація Бі-Бі-Сі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1621 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]