Чт, 2024-03-28, 14:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:17
Акції на Майдані депутати офіційно убезпечили
Інші останні Політичні новини
Депутати від опозиції повідомили владу про проведення безстрокової зустрічі з громадянами на Європейській площі. Про це у своєму Facebook повідомив депутат від "Батьківщини" Андрій Пишний.

Таким чином депутати вирішили захистити євромайдан і намети, встановлені на Європейській площі.

"Щойно разом з колегами-народними депутатами офіційно повідомили Олександра Попова про продовження мирного зібрання громадян "За Європейську Україну" та безстрокову зустріч народних депутатів з виборцями на Європейській площі біля Українського дому, Кабміну та Верховної Ради", - наголосив Пишний.

"У відповідності до закону влада повинна сприяти, а не перешкоджати таким зустрічам. Всіх і кожного чекаємо на‪ #‎євромайдані", - додав Пишний.

У самому документі зазначається, що орієнтовна кількість учасників зустрічі з виборцями - 35 тисяч осіб.

Кабінет міністрів України 21 листопада ухвалив рішення призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами. Угоду попередньо планувалось підписати на Вільнюському саміті "Східного партнерства" 28-29 листопада.

У свою чергу член Моніторинговою місії Європарламенту в Україні, екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський заявив, що Україна не підпише Угоду про асоціацію з Європейським Союзом на саміті "Східного партнерства" наприкінці цього місяця у Вільнюсі. При цьому він висловив думку, що рішення українського уряду пов'язано з певними домовленостями, досягнутими з РФ.

Також стало відомо, що Кабінет міністрів України ініціює створення тристоронньої комісії за участю Європейського Союзу та Російської Федерації.

У свою чергу в Кремлі заявили, що рішення України про призупинення торговельно-економічної асоціації з ЄС є внутрішньою справою Києва, але в Москві готові до тристоронніх переговорів з Україною та ЄС з торговельно-економічної тематики.

Варто згадати недавній візит президента України Віктора Януковича до Росії для переговорів з Володимиром Путіним. Тоді ЗМІ писали, що голова української держави підкинув ще одну загадку як українським, так і європейським політикам. Його зустріч з Путіним - третю за останні три тижні - втаємничили ще сильніше, ніж сочинську, про підсумки якої нічого так і не просочилося навіть у кулуари вітчизняної політики.

Уночі проти 22 листопада на Майдані Незалежності в Києві зібралося від 1000 до 2000 осіб, щоб висловити невдоволення рішенням уряду про призупинення підготовки до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Ввечері 22 листопада на центральну площу столиці прийшло від 2 до 3 тисяч осіб, щоб висловити підтримку курсу України на Європу. У кількох обласних та районних центрах України також відбуваються мітинги проти призупинення підготовки до підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

24 листопада учасники стотисячного мітингу на підтримку євроінтеграції ухвалили резолюцію, в якій перерахували свої вимоги:

- Вимагати відставки уряду Миколи Азарова за зраду національних інтересів;

- Вимагати проведення 27 листопада позачергової сесії Верховної Ради, на якій повинні бути застосовані всі необхідні євроінтеграційні закони, зокрема і щодо Юлії Тимошенко. Відповідне звернення вже подано, зібрані підписи для цього. У разі неухвалення закону євромайдан вимагає розпуску парламенту і проведення позачергових виборів;

- Вимагати від Януковича невідкладно скасувати рішення про припинення підготовки до Асоціації з ЄС, звільнити Тимошенко, відновити курс на євроінтеграцію і підписати УА на саміті. У разі відмови президента і непідписання УА Євромайдан вимагає імпічменту Януковича за зраду національних інтересів і запровадження персональних санкцій з боку Заходу;

- Звернутися до керівництва ЄС із закликом не закривати Україні двері в Європу, створити умови для підписання УА після зміни влади в Україні;

- Забезпечити координацію партій і організацій, які виступають за європейську інтеграцію, для організації акцій протесту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1019 | Додав: adminA | Теги: акції на Майдані, депутати офіційно убезпечили | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]