Сб, 2024-04-20, 06:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:15
Акції протесту в Росії проти дій Путіна в Україні показують зміну настроїв - The Washington Times
Інші останні Іноземна преса про Україну
Демонстранти пройшли вулицями Москви, протестуючи проти вторгнення президента Володимира Путіна в сусідню слов'янську країну, навіть на тлі того, що протестувальники на сході України підняли російський прапор над урядовими будівлями і вітали російські війська, передає The Washington Times.

"Ні війні! Руки геть від України!" - вигукували кілька сотень російських учасників акцій протесту на цьому тижні перед будинком Міністерства оборони. Десятки людей заарештовано, пише автор статті Марк Беннетс.

"Акції протесту проти російського вторгнення можуть бути незначними, але сам факт, що вони взагалі відбуваються, свідчить про помітну зміну в суспільних настроях", - вважає журналіст.

"У 2008 році, коли російські війська увійшли до Південної Осетії, популярність Путіна злетіла до 80% на хвилі патріотизму. Цього разу у Путіна навряд чи все пройде так само гладко", - припускає Беннетс. Деякі відомі люди, від місцевих знаменитостей до популярних письменників, вже чітко заявили про своє неприйняття війни з Україною, зазначає він. Навіть Олексій Навальний, який визнав себе "російським націоналістом", висловився проти тиску Кремля на нову владу в Києві.

"У ході опитувань громадської думки наприкінці лютого близько 70% росіян заявили, що Росії не потрібно втручатися за допомогою військової сили у внутрішні справи України. Проте аналітики вважають, що підтримка військових дій, найімовірніше, зросте на тлі того, як Кремль посилює військову риторику", - йдеться в статті.

Тим часом сусіди Росії, а багато з них - колишні радянські республіки зі значним російським населенням, висловлюють тривогу через вторгнення Москви в Україну, повідомляє газета, посилаючись на заяви прем'єр-міністра Молдови Юріє Лянке і грузинського прем'єра Іраклія Гарібашвілі.

Переклад InoPressa



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1057 | Додав: adminA | Теги: Україні, Протест, дій Путіна, The Washington Times, зміну настроїв, Росії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]