Вт, 2024-04-16, 21:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:25
Активісти не пускають ремонтників до ЛЕП. Висувають умови. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

Учасники акції блокади Криму продовжують блокувати доступ енергетиків і ремонтних бригад до пошкоджених ліній електропередач, йдеться в повідомленні держкомпанії "Укренерго".

"Станом на ранок 23.11.2015 року учасники акції блокади Криму продовжують блокувати доступ працівників магістральних мереж ДП "НЕК "Укренерго" на місця пошкодження ліній", - повідомили в компанії.

Згідно з повідомленням, в даний час лінії заземлені, робочі місця технічного персоналу підготовлені.

Працівники забезпечені всіма необхідними матеріалами, технікою та інструментами, перебувають неподалік місця подій і готові негайно взятися до виконання аварійно-відновлювальних робіт за умови надання доступу на об`єкти.

У повідомленні зазначається, що в результаті переговорів виконувача обов`язків директора "Укренерго" Всеволода Ковальчука з керівництвом протестувальників досягнута домовленість про зустріч директора Херсонських магістральних енергетичних мереж Південної енергосистеми Ігоря Боске з представниками учасників блокади з метою врегулювання ситуації.

В держкомпанії уточнили, що зустріч очікується сьогодні, 23 листопада.

У прес-службі НЕК "Укренерго" агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що жителі всіх районів Херсонської області отримують електроенергію, незважаючи на підрив опор ліній електропередач (ЛЕП), що йдуть до Криму.

"Два райони Херсонської області, які раніше живилися від підстанції "Титан" (що в Криму), переведено на інші підстанції в Херсонській області. Схема стала менш надійною, оскільки немає резервної лінії, але споживачі отримують електроенергію в необхідному обсязі", - зазначили в компанії.

Як повідомлялося з посиланням на Державну інспекцію ядерного регулювання України, станом на 23 листопада атомні електростанції (АЕС) України працюють без порушення умов безпечної експлуатації попри відключення кримських ЛЕП.

Татари обіцяють не допустити ремонту ЛЕП

Командир штабу "Громадська блокада Криму" Ленур Іслямов заявив, що ремонт електроопор у Чаплинці на Херсонщині неможливий, доки не будуть звільнені активісти.

Про він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Для нас тепер "Херсон" і "Беркут" - це тепер тотожні поняття, звідусіль ми його зняли з усіх блокпостів, їх вже тепер немає. Шукаємо активістів, яких там затримували, на дорогах Херсонщини, близько 11 осіб, з ними немає зв'язку, які до нас їхали, але не доїхали, і немає зв'язку з ними. Інших випустили з різних місць, де вони були затримані. Їх відпустили. Всі ми, хто були на блокпостах, всі ми були на нараді. Ніхто заяви в цю "чудову" херсонську міліцію писати не буде. Ми всі залишаємося стояти на своїх позиціях. Ремонт доти не можливий, доки не будуть випущені наші активісти, політв'язні, до ремонту ми допускати нікого не будемо", - заявив він.

Також активіст громадської блокади Криму Леонід Шипко повідомив, що на даний момент ситуація спокійна.

"Чергують активісти, немає ніяких ні зіткнень, все спокійно. Ремонтні роботи не проводяться, вчора були допущені до лінії, встановили заземлення, щоб забезпечити безпеку перебування там людей біля опор. На даний момент їх немає там", - зазначив Шипко.

Нагадаємо, 20 листопада, близько 9-ї ранку "невідомі" пошкодили дві опори ЛЕП, що ведуть у Крим, у Генічеському та Чаплинському районі Херсонської області.

21 листопада зранку бійці Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" (ДУК ПС), представники Меджлісу кримськотатарського народу і громадянські активісти взяли під охорону пошкоджені опори лінії електропередач з метою не допустити їх ремонту.

Після протистояння з правоохоронцями, що супроводжували прибулих для заземлення опор (які все ще залишалися під напругою) енергетиків, активісти відступили і дозволили ремонтній бригаді провести роботи.

Однак увечері того ж дня пошкоджені опори ЛЕП повторно підірвали. Практично весь окупований Крим до півночі за київським часом залишився без електропостачання.

На півострові запровадили режим надзвичайної ситуації. В цілому Крим може забезпечити себе електроенергією максимум на 50 відсотків. 

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 741 | Додав: adminA | Теги: Лёп, ремонтники, Умови, активісти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]