Чт, 2024-04-18, 19:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:09
Активісти у Києві під посольством РФ влаштували "театр абсурду", вимагаючи звільнення Сущенка
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Біля посольства Росії в Україні проходить акція-перфоманс "Росія поставила на конвеєр розправи над українськими журналістами", приурочена до Міжнародного дня ООН за припинення безкарності за злочини проти журналістів. Про це інформує газета "День".

За даними ООН, у світі більш як 700 журналістів загинули за останні 10 років, і тільки кожен десятий випадок розслідується.

Акцію організували Центр інформації про права людини та Центр громадянських свобод.

Активісти вимагають від Росії звільнити Романа Сущенка і Миколу Семену, а також закрити сфабриковані кримінальні справи проти українських журналістів.

Голова правління Центру інформації про права людини Тетяна Печончик у програмі "Інформаційний ранок" на "5 каналі" розповіла про мету сьогоднішньої акції.

"Ми хочемо привернути увагу до того, що залишаються безкарними злочини, які Російська Федерація вчиняє стосовно українських журналістів", – сказала вона.

"Сьогодні під час акції під посольством Росії ми зробимо театралізоване дійство "Театр абсурду" і покажемо, яким чином у Росії фальсифікуються, шиються білими нитками справи проти українських журналістів. Це не поодинокі випадки, це вже певний конвеєр репресій, розправи, і що журналісти є однією з вразливих груп, яких почала системно переслідувати Російська Федерація", – зазначила Печончик.

Стець запевнив, що для звільнення журналіста Сущенка зробить усе можливе

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець зустрівся із Марком Фейгіним, адвокатом арештованого в Москві Романа Сущенка. Про це повідомляє прес-служба Мінінформполітики.

"Для Міністерства інформаційної політики України, як органа виконавчої влади, що опікується журналістами, визволення Романа Сущенка – це не просто робота, це – місія. Доля журналіста Сущенка – це ставлення нинішньої "путінської влади" до незалежної України", - зазначив під час зустрічі Фейгін.

У свою чергу Стець наголосив, що робитиме усе можливе для звільнення журналіста. "Я буду робити все можливе, щоб журналіст Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" повернувся до своєї сім'ї і до своєї роботи якнайшвидше", - сказав він.

Зазначимо, що міністр інформполітики, зокрема під час зустрічей з главами дипломатичних місій, закликав увесь цивілізований світ об'єднатися на підтримку звільнення Романа Сущенка.

Як відомо, власного кореспондента "Укрінформу" Романа Сущенка затримали 30 вересня у Москві і звинуватили у "шпигунстві".

27 жовтня Московський суд відхилив апеляцію на арешт Сущенка та залишив його за ґратами.

Як повідомляли ЗМІ, 31 жовтня адвокат журналіста прилетів до України, щоб вирішити питання можливого обміну Сущенка.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 862 | Додав: adminA | Теги: театр абсурду, посольство РФ, звільнення Сущенка, активісти, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]