Пт, 2024-04-19, 17:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:13
Активістку з документальним фільмом про "Межигір’я" затримали в аеропорту
Інші останні Політичні новини
Активістку Алісу Рубан з організації, що координує рух "Чесно", яка прямувала до Берліна на запланований показ документального фільму про "Межигіря", затримали під час проходження митного контролю в аеропорту Бориспіль. Про це повідомили в русі "Чесно".

Згідно з інформацією руху, активістку затримали для проведення "додаткової ретельної перевірки" в службовому приміщенні митниці.

"Увагу прикордонників привернув персональний лептоп Аліси Рубан та жорсткий диск з документальним фільмом "Відкритий доступ", одна з новел якого розповідає про скандально відому резиденцію президента Віктора Януковича - "Межигір’я", - йдеться в повідомленні "Чесно".

"За словами працівників митної служби, метою перевірки був пошук "державної таємниці", яка нібито знаходилась на вказаних носіях інформації", - йдеться в повідомленні.

Разом з Рубан мала летіти до Берліна, але також була затримана юрист партії "Демократичний Альянс" Ірина Іванків.

"Під час повторної перевірки вона зауважила, що в журналі перевірки вже зазначено, що порушень не виявлено і експертиза не має сенсу", - заявили в "Чесно".

Згідно з повідомленням, "експерт" митної служби заявив, що все одно буде проведено експертизу фільму з метою виявлення державної таємниці, про результати якої "ви дізнаєтесь при поверненні".

"Не зважаючи на заперечення активісток, "експерт" митної служби переглянув усю особисту інформацію на персональному комп’ютері Рубан та без дозволу скопіював фільм "Відкритий доступ", чим порушив право інтелектуальної власності на нього", - вважають в "Чесно".

"Попри затримку активісткам вдалося відлетіти до Берліна, де сьогодні відбудеться презентація та обговорення альманаху "Відкритий доступ"", - розповіли в "Чесно".

Раніше на показі альманаху "Відкритий доступ" у Севастополі відключили світло. А під двері приміщення, в якому відбувався показ альманаху у Сімферополі, кинули димову шашку. Глядачів евакуювали. 19 червня показ альманаху двічі намагалися зірвати в Миколаєві. Подібною була ситуація з показом "Відкритого доступу" в Одесі та Донецьку.

"Відкритий доступ" складається з 5 новел: "Межигір'я", "Афганець, "Школа", "Дім з химерами", "У кутку".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1139 | Додав: adminA | Теги: Межигір’я, документальним фільмом, аеропорту, активістку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]