Чт, 2024-03-28, 22:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:01
Активно позбувається євро і купує долар НБУ
Інші останні Економічні новини
У вересні Нацбанком було продано євро на суму 1200 млн. євро та придбано доларів США на суму 150 млн. доларів. Відповідно, частка цих валют в ЗВР регулятора скоротилася з 36,97% до 33,36% і зросла з 42,37% до 45,7%.

На думку Миколи Івченка, керівника інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB в Україні, такі дії НБУ пояснюються тим, що поточні цінові рівні євро на міжнародному ринку привабливі для його продажу, і поки немає упевненості в подальшій стабільності валюти. У свою чергу долар США залишається стабільною валютою в умовах кризи і користується попитом, в тому числі, з боку центральних банків.

Вкладення в австралійський долар у вересні склали 96,5 млн. австралійських доларів, а частка цієї валюти в ЗВР підвищилася з 9,17% до 9,77%. Австралійська валюта має хороші перспективи для зростання в середньостроковій перспективі, оскільки економіка Австралії тісно пов’язана з азіатськими країнами, де сповільнення економічного зростання не таке значне, як в Європі.

«На даний момент в ЗВР чітко простежується тенденція збільшення ваги золота, австралійського долара, скорочення частки євро та стабільна частка долара США. Ймовірно, що найближчі кілька місяців НБУ буде і далі дотримуватися такої тактики. Втім, у зв’язку з нинішньою борговою кризою в єврозоні та сповільненням світової економіки ЗВР НБУ до кінця року можуть скоротитися ще на 1,5 млрд. доларів», – зазначає Микола Івченко.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 994 | Додав: adminA | Теги: євро і купує долар, НБУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]