Пт, 2024-04-19, 19:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:22
Активно запасаються золотом інвестори, не довіряючи паперовим грошам
Інші останні Новини світу
Приватні та державні інвестори активно збільшують вкладення в золото. Активи біржових фондів, що інвестують в дорогоцінний метал, досягли нового рекорду, перевищивши 2,5 тис тонн, пише "Комерсант-Україна".

8 жовтня фізичні запаси золота у найбільшого в світі фонду SPDR Gold Trust досягли максимальної позначки за весь час його існування - 1340,5 тонн.

За останні чотири тижні активи фонду зросли майже на 47 тонн - це максимальний місячний приріст від листопада 2011 року. Тоді фонду вдалося наростити активи на 55 тонн.

Разом з тим у грошовому вираженні (за рахунок нижчої ціни дорогоцінного металу) обсяг фонду досяг 76,4 млрд доларів - це на 1,5% нижче за максимальне значення, досягнуте в серпні 2011 року.

За даними Bloomberg, активи під управлінням всіх ETF-фондів, що інвестують в золото, зросли за минулий місяць на 95 тонн і досягли нового рекорду - 2565 тонн.

Це більше, ніж золоті запаси Франції чи Італії, що посідають четверте і п'яте місця в світі серед центральних банків.

Зростанню популярності золота сприяли дії фінансових регуляторів щодо насичення національних економік грошима для боротьби з фінансовою кризою.

Центральні банки підтримують котирування золота не тільки м'якою монетарною політикою, а й прямими закупівлями. Частка золота в резервах європейських країн перевищує 70%.

Тим часом на початку року частка дорогоцінного металу в міжнародних резервах Туреччини не перевищувала 11%, а у Росії була менш ніж 9%.

За даними Світового банку, обсяг золота в міжнародних резервах центральних банків за I півріччя зріс на 155 тонн - до 31,4 тис тонн.

За даними експертів, найближчим часом золото збереже роль захисного активу. При цьому лихоманка посилюватиметься в міру надходження на ринки ліквідності від центральних банків. Прогнозують, що до кінця року ціни на золото можуть підрости до 1920 дол за унцію.

Як повідомлялось, 14 вересня золото подорожчало до шестимісячного максимуму завдяки новій програмі ФРС США щодо стимулювання економічного зростання.

Вдень 14 вересня золото торгувалося по 1,773 тис доларів за тройську унцію в порівнянні з 1,766 тис доларів на закритті торгів 13 вересня, раніше подорожчавши до 1,777 тис доларів за унцію - найвищої точки від 29 лютого.

14 вересня ціни зросли на 2%, а за серпень - на 10%.

Вартість золота 6 вересня перевищила 1700 доларів за унцію вперше від березня. Сталося це на тлі повідомлень, що ЄЦБ оголосить про необмежений викуп держоблігацій з метою подолання кризи в єврозоні. Вартість ф'ючерсів на золото зросла на 1,02%, досягнувши 1711,3 долара за унцію.

Зростання світових цін на золото у 2012 році може виявитися найбільш стрімким за два роки, позаяк очікувані додаткові заходи урядів США та Китаю щодо стимулювання економіки можуть підтримати зростання ВВП цих країн.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1050 | Додав: adminA | Теги: золотом, інвестори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]