Чт, 2024-03-28, 12:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:59
Акула розшматувала серфінгіста через зйомки National Geographic
Інші останні Новини світу

На узбережжі Південної Африки неподалік Кейптауна величезна 5-метрова біла акула напала на молодого серфінгіста Девіда Лілієнфельда. Трагедія розігралася просто на очах його рідних і друзів.

Налякані свідки з берега спостерігали, як хижачка вхопила своїми щелепами юнака за ногу. Брат Девіда, який плавав поруч, витягнув постраждалого на скелі, але врятувати його не вдалося - 20-річний юнак помер ще до приїзду медиків. Акула повністю відкусила йому праву ногу.

Незабаром у причетності до загибелі юнака звинуватили знімальну групу каналу National Geographic, яка знімала в цьому районі документальний фільм про акул "Shark Men".

Як виявилося, команда проекту, щоб показати глядачам морських хижаків великим планом, підманювала їх ближче до берега свіжою рибою та приманками. Ще до смертельного випадку з Девідом екологи попереджували, що це створює загрозу громадській безпеці - наближення акул до берега, як зазначали фахівці, може призвести до зростання ризику нападів на людей.

Науковці визнали, що неможливо сказати напевно, що саме зйомки проекту призвели до трагедії. Однак назвали це "своїм найгіршим сценарієм". У світлі події вранці 19 квітня National Geographic згорнув свою роботу в цьому місці.

"Ми не вважаємо, що цей напад був пов'язаний зі зйомками "Shark Men", але вирішили зупинити їх, щоб запобігти паніці серед населення", - зазначили представники проекту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1007 | Додав: admin | Теги: серфінгіст, акула | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]