Вт, 2024-04-16, 12:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:12
"Аль-Каїда" захопила 40 іноземців, відповівши на війну в Малі
Інші останні Новини світу

Если вас интересует юридический вопрос, то знайте, что задать вопрос юристу онлайн можно здесь http://pravoved.ru/newquestion/. Собственно говоря, благодаря удобному сервису юридического сайта pravoved.ru вы получите быстро (всего за три часа) квалифицированный ответ на ваш вопрос даже не выходя из дому.

Внаслідок нападу екстремістів на газовий комплекс "Ін Аменас" на сході Алжиру загинули дві людини - алжирець і британець, ще троє поранені. Більш як 40 осіб залишаються заручниками терористів. Такі останні дані МВС Алжиру, як передає ИТАР-ТАСС.

Проте достеменна кількість людей, захоплених терористами, і досі невідома. За інформацією міністра внутрішніх справ і місцевого самоврядування Алжиру Даху ульд Кабліа, бандити утримують близько 20 осіб. Самі бойовики заявляють, що в полон захоплено 41 іноземця. CNN з посиланням на Алжирське державне телебачення і того ж таки ульд Кабліа зазначає, що в руках терористів чи то дев'ять, чи то 12 людей.

За свіжою інформацією американської влади, як зазначає CNN, серед викрадених - троє громадян США.

Згідно з наявною інформацією, серед викрадених є також громадяни Норвегії, Франції, Японії і Ірландії - родовище спільно експлуатується алжирською компанією Sonatrach, британською ВР і норвезькою Statoil. Терористи тримають заручників на території житлового комплексу нафтогазового підприємства, яку, за їхніми словами, заміновано.

Бойовики стверджують про свою належність до екстремістського угруповання Моктара бель Моктара, назва якої часто зв'язується з "Аль-Каїдою" у країнах ісламського Магрибу", що з літа 2012 року контролює північ Республіки Малі.

Цю операцію, заявляють екстремісти, здійснено "у відповідь на очевидне втручання Алжиру, що дозволив використати свій повітряний простір французькою авіацією для завдання ударів по Півночі Малі".

При цьому терористи вимагають звільнення сотні ісламістів, які утримуються в алжирських в'язницях.

За словами міністра внутрішніх справ і місцевого самоврядування Даху ульд Кабліа, екстремісти хочуть покинути територію країни разом із заручниками.

Як зазначив глава міністерства, наразі бойовики оточені. Він також підкреслив, що влада Алжиру "відкидає будь-які переговори з терористами і не має наміру відповідати на їхні вимоги".

Норвегія відрядила до Алжиру кризову групу для сприяння співробітникам посольства в країні. Про це в ході спеціальної прес-конференції повідомив прем'єр-міністр скандинавської країни Єнс Столтенберг.

США посилили заходи безпеки навколо свого посольства в Алжирі у зв'язку із захопленням заручників у цій країні. Про це повідомила офіційний представник Білого дому Вікторія Нуланд.

МЗС Франції попередило співгромадян, які планують поїздки в Західну Африку, про гранично збільшені ризики в цьому регіоні.

16 січня Алжир підтвердив загибель людей при захопленні заручників на нафтовому родовищі.

Раніше США назвали умови, за яких готові втрутитися у війну в Малі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1381 | Додав: nowyny | Теги: війна малі, аль каїда, захопила 40 іноземців | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]