Чт, 2024-03-28, 21:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:01
Албанії Нідерланди завадили отримати статус кандидата в члени ЄС
Інші останні Новини Європейського Союзу
Статус кандидата в члени ЄС може бути наданий Албанії у червні, повідомив у Twitter єврокомісар з розширення та політики сусідства Штефан Фюле.

Очікувалося, що статус кандидата для Албанії буде схвалений главами держав і урядів 28 країн ЄС, які проведуть 19-20 грудня черговий саміт у Брюсселі. Згідно з чинним наднаціонального законодавства, всі рішення про розширення ЄС приймаються за згодою лідерів всіх країн співтовариства.

"Рада з загальних питань визнав значний прогрес і інтенсивні зусилля нового уряду Албанії, є чітка перспектива отримати статус кандидата в червні", - йдеться в повідомленні.

Раніше дипломатичне джерело в Брюсселі повідомило, що Албанія не отримає статусу кандидата в цьому році з-за рішення Нідерландів, де парламент минулого тижня відкинув відповідну пропозицію уряду країни. Однак у вівторок глава голландського МЗС Франс Тиммерманс в бесіді з журналістами заявив, що рішення поки не прийнято.

Офіційну заявку на членство в ЄС Албанія подала в кінці квітня 2009 року.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 947 | Додав: adminA | Теги: Нідерланди, Албанії, статус кандидата в члени ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]