Пт, 2024-04-19, 00:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:30
Алібі вже немає: у справі про врадіївських ґвалтівників - нові свідчення
Інші останні Кримінальні новини
Затриманий у справі про зґвалтування і побиття у Врадіївці таксист Сергій Рябіненко дає свідчення, що у скоєнні злочину брали участь обидва міліціонери. Про це заявив депутат від "Батьківщини" Андрій Парубій журналістам у Миколаєві, передає УНІАН.

За словами Парубія, він у середу спілкувався з прокурором Миколаївської області Андрієм Курисем і, за його даними, зі слідством співпрацює тільки один з трьох підозрюваних.

"Обидва, які обвинувачуються у зґвалтуванні, обидва міліціонери, відмовляються співпрацювати зі слідством. Фактично, сьогодні ми маємо свідчення таксиста Рябіненка. Він називає прізвища і на запитання, чому не називав Євгена Дрижака в перший день, каже: тому що той був на волі", - заявив депутат.

За його словами, в середу потерпіла буде давати свідчення слідству. "Сьогодні, фактично, будуть проведені перші повноцінні слідчі дії. Адвокат, яка працює з нею (потерпілою) вже два дні, каже, що Ірина готова до дачі свідчень. І на сьогодні ми маємо, як мінімум, свідчення таксиста, свідчення потерпілої, з приводу того, що було два міліціонери", - сказав Парубій.

За його словами, капітан міліції Дрижак не зможе уникнути покарання. "Немає жодних сумнівів, що Дрижак був одним з тих, хто по-звірячому ґвалтував і намагався вбити Ірину. Ми наполягаємо на тому, щоб була кваліфікація "замах на вбивство". Ми вважаємо це принциповою позицією", - сказав депутата.

Водночас він додав: "Працівники прокуратури сказали, що не розглядають такого варіанту, і їм необхідно завершити слідчі дії, щоб підготувати обвинувальний вирок".

Довідка

У Врадіївці 26 червня троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну жінку, вивезли її в лісосмугу біля села Сирове, побили і зґвалтували. У постраждалої - відкриті переломи черепа, різані рани на голові, обличчі, множинні удари і гематоми. Жінці вже зроблено дві хірургічні операції, стан її розцінюється як тяжкий.

Жертва насильства повідомила слідчому, що її побили і зґвалтували два офіцери міліції - лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Дрижак. У побитті також брав участь місцевий таксист.

Поліщук і таксист затримані, у Дрижака, за даними правоохоронців, є алібі - він нібито в момент злочину чергував у райвідділку.

Перебування другого міліціонера на волі і викликало протести з боку місцевих жителів, які вимагали його негайного арешту. 1 липня вони протестували біля райвідділу міліції з вимогою притягнути до відповідальності причетних правоохоронців.

2 липня Дрижака переведено зі статусу свідка в статус підозрюваного у кримінальному провадженні і заарештовано.

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко вважає, що основною причиною резонансних подій у селищі Врадіївка (Миколаївська обл.) після зґвалтування та побиття місцевої жительки стала безвідповідальність окремих керівників місцевої міліції.

4 липня президент України Віктор Янукович закликав показово покарати винних у "врадіївському злочині".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 914 | Додав: adminA | Теги: врадіївських ґвалтівників, нові свідчення, справі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]