Чт, 2024-04-25, 14:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:22
Алкоголь може подорожчати, а ментолові сигарети хочуть заборонити
Інші останні Економічні новини

Державна фіскальна служба (ДФС) пропонує під час податкової реформи ввести поетапне підвищення акцизу на алкогольні напої та тютюнові вироби на 5% за квартал, повідомив журналістам на прес-конференції глава ДФС Роман Насіров у п'ятницю, 4 грудня, пише Інтерфакс-Україна.

"Для нас і платників податків правильнішим було б, допустімо, щоквартальне або раз на півроку збільшення ставки акцизів. Поступове збільшення легше засвоюється ринком", - сказав він.

За словами Насірова, різке зростання акцизного податку призведе до збільшення нелегальної продукції на ринку, і ДФС доведеться з цим боротися.

Як повідомив він, частка нелегального виробництва тютюнових виробів нині незначна і, за оцінками тютюнових компаній, становить менше ніж 1%.

Глава ДФС також зазначив, що серед пропозицій фіскальної служби на адресу уряду щодо податкової реформи є і норми щодо податку на додану вартість.

ДФС пропонує включити 5-відсотковий податок, що стягується місцевими бюджетами, до загальної ставки ПДВ і розподіляти між бюджетами після адміністрування податку.

Нагадаємо, 1 квітня 2015 року Кабмін підвищив акцизи на пиво на 42,5%, на алкогольні і тютюнові вироби - на 25%.

У вересні Кабінет міністрів України запропонував Верховній Раді протягом двох років підвищити ставки акцизу на сигарети і зрівняти ставки акцизного податку на сигарети з фільтром і без. Зокрема, акциз на сигарети без фільтра пропонувалося підвищити до 227,33 грн/тис. шт зі 101,7 грн/тис. шт. Ставка мінімального зобов'язання зі сплати акцизу на сигарети з фільтром і без за пропозицією уряду мала становити 304,11 грн/тис. шт.

Крім того, Кабмін запропонував запровадити акцизний податок з реалізації алкогольних напоїв, тютюнових виробів і палива через роздрібні мережі. Розмір такого акцизу будуть визначати місцеві органи влади, однак він не повинен перевищувати 5% від обсягу реалізації.

ДФС у листопаді зібрала рекордний обсяг податків - 48,9 млрд грн

Державна фіскальна служба (ДФС) України в листопаді 2015 року зібрала рекордний обсяг податків - 48,9 млрд грн, повідомив глава ДФС Роман Насіров.

"Фактично в листопаді загалом зібрані до загального фонду бюджету 48,9 млрд грн", - сказав він.

Глава ДФС уточнив, що у вересні було зібрано 40 млрд грн податків, у жовтні - 41,6 млрд грн.

За словами Насірова, ДФС також збільшила збір митних платежів у листопаді: зібрано 20,2 млрд грн, що на 21,5% вище від встановленого Міністерством фінансів плану.

У листопаді ДФС також збільшила збір ПДВ з вироблених в Україні товарів до 10,8 млрд грн за середніх показників у попередні місяці - 8,5 млрд грн.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 826 | Додав: adminA | Теги: заборона, ментолові сигарети, алкоголь | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]