Пт, 2024-03-29, 12:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:21
Альтернативи програмі нашого уряду немає, а протиріччя підривають репутацію країни - Яценюк. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк не бачить реальної альтернативи програмі діючого уряду.

Про це він сказав у своєму традиційному монолозі "10 хвилин з прем'єр-міністром".

"Реальної альтернативи для програми нашого уряду немає. Кажу це відповідально. За нинішніх обставин будь-які красиві версії - це звичайний популізм", - сказав Яценюк.

У той же час він запевнив, що готовий вести в публічній площині переговори з будь-ким з коаліційних партнерів про формат співпраці.

"Але відповідальні коаліційні рішення повинні прийматися в рамках коаліції ясно і прозоро перед нашим суспільством, з чесною і професійної аргументацією", - додав Яценюк.

Він в черговий раз нагадав, що прийме будь-яке рішення парламенту, якщо мова піде про поповнення новими членами уряду, або формування нової коаліції в конституційний спосіб. Але неприйнятним і безвідповідальним він назвав варіант про тимчасовий уряд.

Також прем'єр закликає всі гілки влади забезпечити єдність зовнішньої позиції України, щоб не підривати авторитет держави у світі.

"Ми зобов'язані забезпечити єдність зовнішньої позиції України. Внутрішні суперечності підривають репутацію держави", - сказав Яценюк.

На переконання глави Кабміну, владі слід зосередити сили для прискорення процесу мирного врегулювання і відновлення територіальної цілісності країни.

"Але будь-яке врегулювання не може означати компромісів щодо європейської та євроатлантичної інтеграції України. Зміцнення внутрішньої єдності дозволить мобілізувати і посилити міжнародну підтримку реформ в Україні", - вважає він.

Нагадаємо, 24 березня Радикальна партія Ляшка передала спікеру Володимиру Гройсману документ про відкликання депутатами своїх підписів під коаліційною угодою. Після цього за словами депутата Вікторія Сюмар, під коаліційною угодою залишається менше 226 підписів.

Раніше з коаліції вийшли фракції "Самопоміч" і "Батьківщина".

25 березня з'їзд "Блок Петра Порошенка "Солідарність" підтримав пропозицію глави фракції про висунення спікера ВР Гройсмана на посаду прем'єр-міністра України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 755 | Додав: adminA | Теги: репутація країни, протиріччя, Яценюк, альтернатива програм | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]