Пт, 2024-03-29, 16:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:37
Америка: Школярі у стратосферу запустили гумову курку
Інші останні Новини світу

Американські школярі запустили у верхні шари атмосфери гумову курку Каміллу, яка є талісманом Обсерваторії сонячної динаміки (Solar Dynamics Observatory, SDO) NASA, повідомляє Discovery.

Іграшкова птах піднялася у стратосферу (Камілла подолала 40 кілометрів) на метеозонді.

Учні каліфорнійської школи відправили одягнену у в'язаний светр Каміллу у стратосферу, щоб вивчити наслідки бурі на Сонці, що сталася у березні. Гумова курка "взяла з собою" у небо кілька комах і насіння соняшнику, щоб опромінити їх, а потім повернути на Землю для подальшої роботи. Школярі, що запустили Каміллу у стратосферу, збираються посадити опромінене насіння і подивитися, чи проросте воно.

Як наголошується, комахи загинули.

За кілька днів Камілла побувала у стратосфері двічі (у перший раз - 3 березня, другий - 10 березня). Першого разу політ курки тривав дві з половиною години, ще півтори години вона провела безпосередньо у верхніх шарах атмосфери. Після цього заповнений гелієм аеростат, на якому Камілла прилетіла, лопнув і птах повернулася на Землю.

У майбутньому Камілла може вирушити у стратосферу знову. Її місією стане доставка у верхні шари атмсофери мікробів. Мікроорганізми, як і комахи з насінням, будуть опромінені, а потім повернуті на планету для подальшого вивчення.

Обсерваторія сонячної динаміки почала роботу у лютому 2010 року. Обсерваторія вивчає вплив діяльності Сонця на земне життя і процеси, що відбуваються на планеті.

Зазначимо, що у 2009 році НАСА відправило у космос фармацевтичний наносупутник PharmaSat із дріжджами на борту, щоб дослідити дієвість протигрибкових препаратів в умовах невагомості.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1134 | Додав: admin | Теги: гумова курка Камілла, Стратосфера | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]