Чт, 2024-04-25, 18:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:21
Англійському суду Україна надала докази тиску Росії при отриманні "кредиту Януковича"
Інші останні Політичні новини

Міністерство фінансів України, діючи від імені держави, надало сьогодні, 7 жовтня, англійському суду докази у справі щодо боргу України за єврооблігаціями на 3 млрд дол США, викупленим Російською Федерацією в грудні 2013 року за домовленістю між президентом РФ Володимиром Путіним і тодішнім президентом України Віктором Януковичем.

Як наголошується в заяві на сайті Мінфіну, докази містять відомості про роль РФ у цій спірній трансакції та її величезний тиск на Україну. "Наразі Україна очікує від Росії доказів у відповідь, які мають бути надані 4 листопада 2016 року - до того, як заява про винесення рішення у порядку спрощеного провадження буде слухатися англійським судом у січні 2017 року", - йдеться у документі.

У заяві також наголошується, що у наданих доказах Україна висуває впевнену і аргументовану відповідь на спробу Росії переконати англійський суд винести рішення за позовом, позбавляючи нашу країну можливості надати усі свої доводи у повноцінному процесі.

Згідно із заявою, Україна не заперечує той факт, що Росія є справжньою стороною цієї операції, однак зазначає, що РФ вимагає погашення боргу, незважаючи на свої незаконні дії стосовно нашої країни, які й змусили укласти цю угоду, а також незважаючи на руйнівні збитки, які Росія завдала і продовжує завдавати Україні.

Як повідомлялося 27 травня, Україна подала до Високого суду Англії заперечення проти лютневого позову компанії The Law Debenture Trust Corporation PLC, що представляє інтереси Російської Федерації, щодо кредиту на 3 млрд дол, отриманого нашою країною в грудні 2013 року за домовленістю між президентом РФ Володимиром Путіним і тодішнім президентом України Віктором Януковичем. Як стверджували тоді оглядачі, в обмін на відмову режиму Януковича від євроінтеграції.

Кредитні зобов'язання терміном до 20 грудня 2014 року підписував тодішній прем'єр-міністр Микола Азаров, який наразі переховується від українського правосуддя у Москві.

Після перемоги Революції Гідності нова демократично обрана українська влада неодноразово заявляла, що не виплачуватиме цього боргу, якщо Росія не погодиться на його реструктуризацію. У МВФ закликали Україну і РФ сісти за стіл переговорів про реструктуризацію боргу.

Разом з тим Міністерство фінансів неодноразово заявляло, що Україна не отримувала жодних офіційних пропозицій від Росії щодо відстрочення сплати боргу.

16 грудня минулого року Рада директорів МВФ визнала офіційний статус російської позики України на 3 млрд доларів.

У відповідь Україна відповідно до чинного законодавства та раніше прийнятими на себе зобов'язаннями щодо виконання боргових операцій оголосила мораторій на виплату будь-яких боргів перед Російською Федерацією.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 832 | Додав: adminA | Теги: україна, англійський суд, кредит Януковича, тиск Росії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]