Пт, 2024-03-29, 06:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:09
Англію звинуватили у відправці зброї на аргентинські острови
Інші останні Новини Європейського Союзу

Міністр закордонних справ Аргентини Ектор Тімерман звинуватив Великобританію в мілітаризації Південної Атлантики і відправці ядерної зброї на Фолклендські острови.

Ця заява прозвучала під час бесіди Тімермана з генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном.

Посол Великобританії в ООН Марк Грант відмовився коментувати інформацію про британський ядерний підводний човен, який нібито перебуває в районі Фолклендських островів і додав, що його країна готова обговорювати з Аргентиною будь-які питання, крім суверенітету архіпелагу - це рішення може бути прийнято тільки населенням островів, передає Lenta.ru.

Глава ООН висловив стурбованість наростанням напруженості між Аргентиною і Великобританією і висловив надію, що вони розв’яжуть конфлікт за столом переговорів.

Загострення конфлікту між Аргентиною і Великобританією пов'язано з наближенням 30-річчя війни за Фолкленди. Після невдалого захоплення островів у квітні 1982 року Аргентина щорічно оскаржує їх приналежність Великобританії в Комітеті ООН з деколонізації.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1068 | Додав: adminA | Теги: Англію звинуватили у відправці збро | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]