Сб, 2024-04-20, 15:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:50
Анонсувала телефонну розмову країн-учасниць "нормандського формату" Меркель
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Канцлер Німеччини Ангела Меркель за підсумками другого дня саміту G20, що завершився у Гамбурзі, анонсувала телефонну розмову між країнами-учасницями "нормандського формату".

На прес-конференції у Гамбурзі, яку транслював телеканал "112 Україна", вона повідомила про те, що точна дата розмови поки що не визначена.

"Ми не отримали жодного рішення. Але домовилися, що у нас буде телефонна розмова разом з Україною, щоб ми продовжували цей формат", - сказала Меркель.

На думку політика, іншого формату врегулювання збройного конфлікту на Донбасі немає.

"Але ми не вирішили наші протиріччя в цьому", - додала Ангела Меркель.

Незважаючи на це, вона також визнала наявність певного прогресу в "українському питанні", хоча, за її словами, процес йде дуже повільно, існують перешкоди.

Раніше повідомлялося, що в німецькому Гамбурзі розпочалася зустріч канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Еммануеля Макрона і президента Російської Федерації Володимира Путіна. На обговорення була винесена ситуація на Сході України.

Нагадаємо, саміт G20 у Гамбурзі почався в п'ятницю, 7 липня, і розрахований на два дні. Він проходить на тлі масових заворушень і зіткнень антиглобалістів з поліцією.

"Велика двадцятка" є провідним форумом для обговорення питань глобального економічного співробітництва. До групи G20 входять найбільш розвинуті економіки світу, на частку яких припадає 85% світового ВВП.

Постійними учасниками зустрічей G20 є МВФ, Європейський центральний банк і Світовий банк.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 829 | Додав: adminA | Теги: телефонна розмова, країни-учасниці, нормандський формат Меркель, анонс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]