Чт, 2024-04-18, 13:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:49
Антидемократизм Януковича потрібно зупинити, а Тимошенко звільнити - віце-президент ЄП
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Віце-президент Європейського Парламенту Джанні Піттелла закликав Європейський Союз вжити заходи для припинення антидемократичних дій режиму президента Януковича в Україні.

Про це він заявив під час спільної прес-конференції з донькою лідера опозиції Юлії Тимошенко Євгенією, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Я буду закликати європейські інституції знайти інші заходи, більш рішучі, щоб зупинити антидемократичні дії в Україні. Ми знайдемо спосіб як це зупинити", - сказав він, додавши, що мова йде про певну форму санкцій та антикорупційні розслідування.

Найбільш кричущим випадком порушення демократії та прав людини в Україні він назвав ув'язнення Юлії Тимошенко. Окремо він згадав про політично вмотивоване переслідування її захисника Сергія Власенка, побиття відомої журналістки Тетяни Чорновол та незаконне ув'язнення активістів Євромайдану.

"Я висловлюю свою солідарність з Юлією Тимошенко та вимагаю її негайного звільнення, - сказав Джанні Піттелла. - Я знаю, що в Україні людей кидають за грати через їх політичні переконання. Мені відомо, що за надуманими звинуваченнями Сергія Власенко було позбавлено депутатського мандата, а потім свободи пересування тільки через те, що він захищає Юлію Тимошенко. Було жахливо побито журналістку Тетяну Чорновол, активістів Євромайдану кинуто за грати. Це є неприпустимим".

Він заявив, що під час головування Італії в ЄС (у другій половині цього року) питання дотримання демократичних принципів в Україні стане головним пріоритетом для європейських інституцій.

"Європейська громада не повинна мовчати, а повинна реагувати у більш радикальний спосіб, якщо ситуація в Україні залишиться такою, як є - з усім нехтуванням основ демократії та законодавства. Я обіцяю, що ця проблема стане для нас ключовою",- резюмував він.

У свою чергу Євгенія Тимошенко подякувала Віце-президентові за підтримку українського народу та її матері.

"Ми вдячні Європарламенту за підтримку у нашій боротьбі за демократію, за звільнення моєї мами та інших політв'язнів", - сказала вона.

"Моя мама вірить, що завдяки силі народу та підтримці демократичного світу ми обов'язково переможемо", - підкреслила донька лідера опозиції.

Віце-президент ЄП вражений тим, як українці захищають свій вибір

У суботу, 4 січня, донька лідера опозиції Юлії Тимошенко Євгенія, Заступник голови Партії "Батьківщина", Голова Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Григорій Немиря та Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко провели зустріч з Віце-президентом Європейського Парламенту Джанні Піттеллою (Gianni Pittella, Італія).

Сторони обговорили політичну ситуацію в Україні, зокрема посилення політичних репресій режимом Януковича.

Євгенія Тимошенко повідомила про стан здоров'я Юлії Тимошенко і перебіг судового процесу проти неї, про політично-вмотивоване переслідування захисника її матері Сергія Власенка. Йшлося також про позицію Юлії Тимошенко щодо бажаних шляхів і механізмів мирного виходу з політичної кризи.

"Мільйони українців продемонстрували, що вони готові захищати європейські цінності та свій європейський вибір", - сказала вона. "Ми вдячні ЄС та Європарламенту за підтримку українського народу у цій боротьбі".

Джанні Піттелла засудив згортання демократії в Україні, використання сили проти проєвропейських мітингувальників на Майдані у Києві, нещодавнє побиття активістів Євромайдану і відомої журналістки Тетяни Чорновол та закликав владу провести неупереджене розслідування цих злочинів.

"Такі дії влади не відповідають демократичним та європейським цінностям, - наголосив він. - Я вражений тим, як українці захищають свій вибір. Ваше місце в Європі".

Джанні Піттелла висловив слова підтримки та солідарності з Юлією Тимошенко.

"Юлія Тимошенко має бути негайно звільнена, а її політичні права відновлені, як того неодноразово вимагав Європейський Парламент", - сказав він.

Крім того, він передав слова особистої підтримки Юлії Тимошенко від Президента Демократичної Партії Італії Маттео Рензі.

Як відомо, звільнення або відправка на лікування за кордон Тимошенко було однією з умов підписання Угоди про асоціацію Україна - ЄС.

Нагадаємо, 29 листопада 2013 року президент Віктор Янукович під час саміту "Східне партнерство" у Вільнюсі Угоду про асоціацію України з Європейським союзом не підписав. В Україні почалися масові протести.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 958 | Додав: adminA | Теги: антидемократизм Януковича, віце-президент ЄП, тимошенко, зупинити | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]