Чт, 2024-04-25, 06:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:43
Антикорупційні детективи почали перші розслідування. ВІДЕО
Інші останні Економічні новини

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявляє, що детективи НАБУ 4 грудня внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань перші три кримінальних провадження, що стосуються розкрадання коштів державних підприємств на суму близько 1 млрд грн.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні на брифінгу у Києві.

"4 грудня детективи Національного антикорупційного бюро України внесли до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань перші кримінальні провадження. Внесено поки що три кримінальних провадження, і вони стосуються схем розкрадання коштів державних підприємств на загальну суму близько 1 мільярда гривень", - наголосив Ситник.

Ситник наголошує, що заявляє, що у НАБУ не має списку осіб. щодо яких розслідування проводитимуться першочергово.

"Вісім місяців мені ставили журналісти запитання: хто у вас перший в списку? Нема у нас такого списку. У нас немає Мартиненка чи Іванова", - сказав Ситник.

Він заявляє, що бюро "постійно підштовхують під те, що давайте першими по цих внесіть тих чи інших".

"Я не вважаю це принциповим. Якщо ми зараз будемо підходити по конкретних прізвищах, ми знову можемо підійти до вибіркового правосуддя. За це нас 25 років критикує Європа", - наголосив Ситник.

Директор НАБУ звертає увагу, що лунають звинувачення на адресу бюро в тому, що до цього часу не прийнято усіх справ.

"За різними підрахунками, виходячи з інформації генерального прокурора, їх там більше 12 тисяч томів. Я одразу кажу, що не збираюсь приймати справи за один день - 12 тисяч томів – без перевірки наявності речових доказів, без перевірки відповідності тих матеріалів, які вшиті в томи, їх описів. Цей процес буде відбуватися відповідно до затвердженого графіка. І я сподіваюся, що у цьому процесі ключову роль відіграватиме саме антикорупційний прокурор", - заявив Ситник.

Ситник заявив, що детективи Національного антикорупційного бюро отримують в середньому 32-34 тисячі гривень зарплати. За його словами, зарплата детективів залежить від їхньої посади.

"Але в середньому зарплата детектива становить 32-34 тисячі гривень", - повідомив голова Бюро.

За словами Ситника, повноцінну роботу НАБУ має почати до квітня 2016 року, коли "наберемо всіх 700 детективів".

Глава Бюро розповів, що для роботи НАБУ потрібно 800 мільйонів гривень на рік.

"Це суми, щоб повністю закупити обладнання, яке зчитує інформацію, для візуального спостереження та інше. Ми зійшлися на сумі 485 млн", - розповів Ситник.

Як повідомлялося, 22 вересня генеральний прокурор створив Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

Відповідно до закону, прокуратура має здійснювати нагляд за дотриманням законів під час досудового розслідування, яке провадить Національним антикорупційним бюро.

30 листопада генпрокурор Віктор Шокін призначив Назара Холодницького на посаду заступника генпрокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Генпрокурор 4 грудня повідомив, що до Національного антикорупційного бюро вже розпочалася передача корупційних справ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 777 | Додав: adminA | Теги: перші розслідування, антикорупційні детективи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]