Пт, 2024-04-19, 00:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:36
Apple погодилася повернути батькам гроші, які їхні діти витрачали в безкоштовних іграх
Інші останні Новини світу науки і технологій

У США в ході розгляду великого колективного позову проти Apple компанія погодилася добровільно повернути гроші позивачам, чиї діти без дозволу витратили значні кошти в мобільних додатках, передає GigaOM. У той же час, якщо ви також любите цікаві ігри онлайн, але цілком безкоштовно, тоді ми радимо вам відвідати сайт http://www.godvilgames.com/, на якому ви зможете зіграти в Indi Cannon, а також в багато інших цікавих ігор.

У якості компенсації Apple запропонувала постраждалим кредит в інтернет-магазині iTunes Store у розмірі 5 доларів. Якщо ж сума втрат перевищує 30 доларів, компанія поверне гроші на карту користувача в повному обсязі. За даними агентства Reuters, позов поданий від імені 23 млн батьків, а Apple може витратити на компенсації в загальній складності близько 100 мільйонів доларів.

Ймовірно, Apple почне виплати в кінці поточного або на початку наступного року. За цей час суддя повинен затвердити запропоновані Apple умови, після чого компанія почне приймати заявки від користувачів, що бажають отримати компенсацію.

Позов був поданий навесні 2011 року. У ньому Apple звинуватили в тому, що багато умовних безкоштовних ігор в інтернет-магазині App Store дозволяли витрачати гроші на покупку різних віртуальних товарів, не запитуючи при цьому пароль.

Постраждалі заявили, що давали своїм дітям планшет або смартфон з такими додатками, після чого дитина могла витратити значну суму з рахунку, не усвідомлюючи, що при цьому витрачаються реальні гроші.

У 2011 році Apple внесла зміни в операційну систему iOS, ускладнивши несанкціоновані покупки всередині додатків. Після цього при кожній спробі система почала запитувати пароль користувача. Однак цей аргумент не допоміг Apple в суді.

Недостатній захист від несанкціонованої батьками покупки всередині додатків може коштувати Apple більше 100 млн доларів, вважають деякі експерти. Саме в таку суму оцінюється відшкодування втрат незадоволених користувачів в рамках даного позову. Крок назустріч клієнтам в цьому питанні обернеться успіхом маркетинговою кампанією.

Нагадаємо, стрімко набирає популярність у розробників ігор бізнес-модель, відома як F2P (free-to-play), дозволяє встановити додаток абсолютно безкоштовно, а от, наприклад, отримати потрібні предмети або ігрову валюту, активувати нові можливості і отримати доступ до раніше закритих місць можна за додаткову плату.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1395 | Додав: abel | Теги: Indi Cannon | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]