Ср, 2024-04-17, 00:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:07
Ар'єв - сьогоднішні резолюції ПАРЄ стануть підставою для безпрецедентних рішень в інших міжнародних організаціях
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Невизнання в резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи незаконних виборів до Держдуми Російської Федерації в окупованому Криму стане підставою для подібних рішень в інших міжнародних організаціях, вважає керівник постійної парламентської делегації Верховної Ради в ПАРЄ Володимир Ар'єв (фракція "Блок Петра Порошенка"). Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ухвалення резолюції ПАРЄ, яка не визнає вибори в Державну Думу Російської Федерації в Криму, дозволяє в майбутньому не приймати й не визнавати тих депутатів Державної Думи, яких було обрано на окупованій території. І головне - це буде підставою для того, щоб приймати аналогічні рішення в інших міжнародних організаціях. Власне те, що ми зробили сьогодні, - ми зробили прецедент", - сказав Ар'єв в ефірі "5 каналу" увечері в середу, 12 жовтня 2016 року.

Він розцінив прийняття резолюцій ПАРЄ, в яких враховано усі пропозиції української делегації, як перемогу і зауважив "фантастичну командну роботу української делегації".

"Це дійсно перемога... Ми зробили фактично те, на що ніхто не сподівався. Ми домоглися (включення - ред.) абсолютно усіх поправок...", - сказав Ар'єв.

Водночас голова делегації також назвав "цинічною" ініціативу народного депутата з фракції "Опозиційний блок", членкині української делегації в ПАРЄ Юлії Льовочкіної щодо визнання системних порушень прав людини в Україні через неякісне розслідування подій на Майдані та подій в Будинку профспілок в Одесі 2 травня 2014 року, через які які загинули люди.

"Кожен парламентарій має право вносити ініціативу. В основному підписували (цю ініціативу - ред.) соціалісти і представники "лівих". Мені здається, що це досить цинічно з боку "Опоблоку", колишніх "регіоналів", людей, які голосували за "диктаторські закони 16 січня", зараз вимагати такі речі. Власне, їхні дії й призвели до того, що на Майдані розстрілювали людей", - вважає Ар'єв.

Він додав, що з української делегації, окрім Дмитра Шпенова ("Опозиційний блок"), цю ініціативу ніхто не підтримав.

Нагадаємо, 12 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи схвалила дві резолюції (затвердила дві доповіді) щодо України із запропонованими поправками. Зокрема, було змінено назву одного з документів - з "Політичні наслідки кризи в Україні" на "Політичні наслідки російської агресії в Україні". Також ПАРЄ закликала європейські країни зберігати санкції проти РФ до відновлення суверенітету України.

Варто зауважити, що ПАРЄ визнала юридичну відповідальність російської влади за дії маріонеткових "ДНР" та "ЛНР" в Україні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 793 | Додав: adminA | Теги: Рішення, сьогоднішні резолюції ПАРЄ, Ар'єв, міжнародні організації | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]