Ср, 2024-04-24, 13:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:55
Арбузов вирішив запровадити податок на валютообмінні операції
Інші останні Економічні новини
Нацбанк допускає ініціювання введення податку на готівкові валютообмінні операції фізичних осіб. Про це повідомила директор генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ Олена Щербакова, передають "Українські новини".

"(Ця) норма обговорюється", - сказала вона.

Щербакова уточнила, що в разі запровадження такого податку він буде сплачуватися з операцій продажу готівкової інвалюти.

"Не з купівлі, а з продажу (готівкової інвалюти)", - сказала вона.

НБУ вивчає експертні відгуки і оцінки щодо можливого введення такої норми.

"Європа застосовує класичні рецепти - вони не спрацьовують. Америка застосовує класичні рецепти - вони не спрацьовують. Мені здається, що можливі різні варіанти. Спрацює - добре. Потрібно провести розрахунки, подивитися. Ця норма зацікавила експертне середовище", - сказала Щербакова.

За неофіційною інформацією, ставка такого податку може становити 15%.

Як повідомлялось, чиста купівля населенням валюти у вересні становила 1 млрд 801,6 млн дол. Обсяг валюти, купленої банками у населення, становив 1 млрд 108 млн дол, обсяг валюти, проданої населенню, - 2 млрд 909,6 млн дол. Таким чином, чиста купівля валюти населенням зросла в 2,5 раза, порівняно з 722,8 млн дол у серпні 2012 р.

Зазначимо також, що вчора Президент Віктор Янукович підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення інструментів впливу на грошово-кредитний ринок"

Згідно з пояснювальною запискою, законом за Нацбанком закріплюється право тимчасово (терміном до 6 місяців) запроваджувати (з подальшим скасуванням після стабілізації ситуації на внутрішньому валютному ринку та врівноваження платіжного балансу України) норму щодо обов'язкового продажу експортерами частини надходжень в іноземній валюті.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1007 | Додав: adminA | Теги: арбузов, податок, валютообмінні операції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]