Чт, 2024-04-25, 06:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:33
Арешт Тимошенко саміту не завадить, кажуть у Польщі
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Міністерство закордонних справ Польщі, яка головує в Європейському Союзі, вважає можливим парафування Угоди про асоціацію України з ЄС до кінця поточного року. Про це повідомили у прес-службі міністерства.

"На нашу думку, шанс на парафування Угоди про асоціацію (України з ЄС) в 2011 році існує", - зазначило МЗС Польщі.

Міністерство, коментуючи формальний повторний арешт екс-прем’єра Юлії Тимошенко, зауважило, що ця справа не призведе до зриву запланованого на 19 грудня саміту Україна- ЄС у Києві.

"Саміт ЄС-Україна запланований на 19 грудня, і на сьогодні ніщо не вказує на те, що його мали б скасувати", - зазначила прес-служба.

Як відомо, раніше представники влади Польщі, яка вперше в історії головує в Євросоюзі в другій половині 2011 року, неодноразово заявляли, що сподіваються на парафування Угоди про асоціацію між Україною на грудневому саміті в Києві.

Водночас європейські політики та експерти висловлювали песимістичні прогнози, зауважуючи, що через "справу Тимошенко" саміт навіть може не відбутися.

Найбільший безпосередній західний сусід України - Польща, яка підписала договір про асоціацію з ЄС наприкінці 1991 року (набув чинності на початку 1994 року), вступила в європейське об`єднання у травні 2004 року.

Зазначимо, глава Міністерства закордонних справ України Костянтин Грищенко впевнений, що Київ має всі шанси успішно провести саміт Україна-ЄС 19 грудня. "Я переконаний, що в нас є всі можливості отримати успішний саміт 19-го числа", - сказав Грищенко після переговорів зі своїм угорським колегою Яношем Мартоні в понеділок у Києві.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1207 | Додав: adminA | Теги: Євросоюз, тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]