Чт, 2024-04-25, 22:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:20
Аргентина переживає жахливу повінь: десятки жертв
Інші останні Новини світу
Розбурхана стихія в Аргентині, де сталася найсильніша повінь, забрала життя 49 людей, а зниклими безвісти вважають понад 20 осіб. У країні оголошено триденну жалобу, влада взяла під контроль ситуацію - потерпілим надається посильна допомога, передає NEWSru.com.

Даніель Скіолі, губернатор найбільшої провінції Буенос-Айрес, де сталася трагедія, розповів журналістам, яких заходів ужито задля боротьби з наслідками повені. За його словами, рятувальники продовжують пошуки загиблих.

Постраждалим надається допомога продуктами, водою, теплими речами.

"У центрах евакуації залишається все менше людей, вони повертаються в свої будинки", - вказав губернатор, зазначивши, що близько 13 тисяч мешканців міста все ще залишаються без світла.

Подача електроенергії, за очікуваннями влади, буде відновлена найближчим часом. Також поступово нормалізується водопостачання.

"Багато людей переживають важкі часи, одні втратили близьких, в інших затоплено будинки, - підкреслив Скіолі. - Ми вживемо заходів, щоб кожна сім'я могла повернути втрачене".

Він запевнив, що влада провінції нададуть постраждалим допомогу у "відновленні жител за допомогою субсидій, кредитів та інших механізмів".

Нагадаємо, що минулої ночі на столицю найбільшої провінції Буенос-Айрес - місто Ла-Плата обрушилися зливи, що призвели до повені. Рівень води подекуди сягав двох метрів. Понад 3 тис городян було евакуйовано. Вода, що стрімко прибувала, заставала людей в автомобілях, деякі жертви потонули, не зумівши вибратися з машин. Частина людей загинула від розрядів електрики, перебуваючи поруч з проводами і електроприладами. Через коротке замикання спалахнула пожежа на нафтопереробному заводі.

Раніше шторм пройшов над Буенос-Айресом, де загинули шестеро людей. Президент Аргентини Крістіна Фернандес де Кіршнер відвідала один з найбільш постраждалих від стихії районів Ла-Плати і висловила співчуття сім'ям загиблих і постраждалих. У зв'язку з катастрофою в країні оголошено триденну жалобу, на державних будівлях приспущено національні прапори.

За даними метеорологів, Аргентину охопила наймогутніша за останні сто років стихія. Опади можуть тривати далі, міська влада ухвалила рішення тимчасово призупинити роботу шкіл і державних установ.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1793 | Додав: adminA | Теги: десятки жертв, аргентина, жахлива повінь | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]