Чт, 2024-04-25, 16:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:56
Арт-фестиваль "Мандала" проходить в Одесі: відвідувачам допоможуть шукати внутрішню гармонію. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

У Одесі уперше проходить сімейний творчий фестиваль "Мандала".

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на оргкомітет фестивалю.

"Це - масові гуляння, куди можна прийти з друзями та родиною, познайомитися з різними видами мистецтв і відкрити для себе щось нове. Можна спробувати плетіння мандал, малюнок на воді Ебру, китайський живопис У-сін, ліплення з глини, валяння, створення оригінальних свічок, ляльок та прикрас своїми руками, а також багато іншого", - сказали в оргкомітеті.

Відзначається, що фестиваль дозволить кожному, хто прийшов, - дитині і дорослому розкрити свої творчі здібності, зробити подарунок для себе і близьких.

У програмі - спеціальна вистава від балетної студії Антипової, програма від дитячої школи розвитку "Сонячний зайчик", майстер-класи, арт-терапія, езотерична практика та ін.

Фестиваль триватиме по 10 січня включно.

Мандали - це схематичні малюнки, часто використовувані жителями Сходу, зокрема, в індуїзмі та буддизмі. З їхньою допомогою люди передавали інформацію від покоління до покоління. Мудрість, знання, історія, традиції - це все зашифровувалося за допомогою чергування кольорів і елементів плетіння.

Плетіння мандали схоже на медитацію - це заняття заспокоює, приводить думки в порядок і допомагає досягти внутрішньої гармонії. Декоративні мандали заворожують грою кольору і своєю незвичністю. Вони є відображенням внутрішнього світу творця на момент їх плетіння. А від внутрішнього стану залежить, які кольори людина вибере для своєї мандали.

Відзначимо, духовний лідер буддистів Далай-лама підтримує Україну і критикує політику президента Росії Володимира Путіна.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 768 | Додав: adminA | Теги: відвідувачі, внутрішня гармонія, арт-фестиваль Мандала, Одеса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]