Пт, 2024-03-29, 07:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:39
Астрономи підтвердили Теорію Великого Вибуху
Інші останні Новини світу науки і технологій
За допомогою телескопа в Австралії міжнародна група астрономів вивчила температуру нашого Всесвіту й на підставі проведених вимірів заявила, що Всесвіт застигав точнісінько так само, як описує Теорія Великого Вибуху.

"Це найбільш точні виміри, з усіх раніше зроблених. Нам удалося встановити температуру Всесвіту в той момент, коли він був вдвічі молодший, а також незабаром після того, як 13,77 млрд років тому він народився", - говорить Роберт Браун, директор астрономічного факультету науково-дослідної організації CSIRO (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization) в Австралії, передає CyberSecurity.ru.

Міжнародна група вчених зі Швеції, Франції, Німеччини й Австралії використовувала для досліджень австралійський гігантський телескоп ATCA (Australia Telescope Compact Array), що перебуває в Новому Південному Уельсі, для вимірів того, наскільки теплим Всесвіт був у той момент, коли він була вдвічі молодший.

Астрономи вивчили те, як проходить світло до відстані половини видимого Всесвіту й визначили те, як світло доходить від середини Всесвіту до нашої планети. Як середню оцінку вони взяли регіон, віддалений від нас на 7,2 млрд світлового років.

Щоб зрозуміти особливості руху світлового випромінювання, учені вивчали газо-пилові хмари на зазначеній відстані, а також космічне мікрохвильове радіаційне тло.

Теорія Великого Вибуху стверджує, що незабаром після народження температура Всесвіту була дуже велика, але із часом Всесвіт розширювався й температура падала.

"Це саме те, що ми й побачили на практиці, температура Всесвіту явно змінилася. Всесвіт у віці 7 млрд років на кілька градусів тепліший, ніж у наші дні. Саме такий тепм охолодження й описує концепція Великого Вибуху", - пояснює Себастьєн Мюллер з Обсерваторії космічних спостережень Онсала у Швеції.

А от професор Оксфордского університету Роджер Пенроуз і вірменський астроном Ваха Гурзадян стверджують, що знайшли докази існування Всесвіту до так званого Великого вибуху, який науковці вважали умовною подією для виникнення системи галактик.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1049 | Додав: adminA | Теги: Теорію Великого Вибуху, астрономи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]