Чт, 2024-04-18, 10:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:21
Астрономи знайшли сім планет, де може бути життя
Інші останні Новини світу науки і технологій
Поза Сонячною системою існує щонайменше сім потенційно заселених планет. Таких висновків дійшли науковці з лабораторії Університету Пуерто-Рико, де ось уже рік працюють над створенням списку потенційно придатних для життя екзопланет. Астрономи скрупульозно звіряють дані про небесні тіла Чумацького Шляху в пошуках аналогів Землі.

У пошуках жилих екзопланет (тих, що поза межами Сонячної системи) науковці перебрали 900 небесних тіл, і їм доведеться проаналізувати ще більш ніж 2500 претендентів на звання потенційно заселеної планети, зазначає The Telegraph.

Однак, в "шорт-лист" внесено лише 27 планет, дані про яких були отримані з телескопа NASA "Кеплер".

Аналогів Землі добирають всього за трьома параметрами: кількість енергії, яку отримує планета від найближчої зірки, а також маса і розмір космічного тіла. За цими даними можна побічно судити про присутність на планеті води, що є обов'язковою умовою для життя. Список з семи потенційно жилих планет опублікований на сайті Університету Пуерто-Рмко в Аресібо, де "кандидати" ранжовані за ймовірністю присутності життя, а про кожну з семи екзопланет можна знайти докладну інформацію.

Наприкінці 2011 року, коли тільки почалася робота над списком потенційно "життєвих" екзопланет, науковці планували додати інформацію всього про один-два космічних тіла за найближчий рік. У наступні 12 місяців автори дослідження збираються і далі аналізувати потенційні аналоги Землі, сподіваючись зробити справжній прорив.

"Точний аналог Землі або потенційно заселений екзосупутник став би великим відкриттям", - розповів представник команди, яка працює над складенням списку.

"Першою метою було дослідження, але потім я зрозумів, що це також важливо для суспільства, - зазначив керівник команди науковців Абель Мендес. - Зараз багато повідомлень про виявлення придатних для життя планет... і це збиває з пантелику. Тож наявність такого списку - корисна, адже кожен може перевірити те, що відомо нині".

Нагадаємо, 8 листопада наукова група астрономів з університетів Англії та Німеччини знайшла аналогічну Землі за своїм положенням у космосі планету. А от у жовтні астрономи дослідили планету, яка обертається навколо зірки, видимої неозброєним оком, що вдвоє перевершує за розмірами Землю і по суті є гігантським алмазом.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1841 | Додав: adminA | Теги: бути життя, сім планет, астрономи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]