Ср, 2024-04-24, 03:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:41
Аваков ліквідував "Беркут"
Інші останні Офіційні новини
Виконуючий обов'язки Міністра внутрішніх справ Арсен Аваков ліквідував спецпідрозділ МВС "Беркут".

Це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Підписав наказ номер 144 від 25 лютого 2014 року "Про ліквідацію спеціальних підрозділів міліції цивільної безпеки"Беркут", - написав він.

Подробиці Аваков обіцяв розповісти на спеціальному брифінгу 26 лютого.

Довідка

Підрозділ внутрішніх справ спеціального призначення "Беркут" був створений як ОМОН (Загін мобільний особливого призначення) на базі Міністерства внутрішніх справ УРСР Указом Верховної Ради УРСР від 5 грудня 1988 року.

Перші загони ОМОН були створені в жовтні 1988 року, коли вищим керівництвом СРСР був ухвалений курс на дезінтеграцію, і почала наростати нестабільність у суспільстві, що загрожувало масовими заворушеннями.

Наказ МВС України про створення підрозділу "Беркут" датований 16 січня 1992 року, але фактично боєздатні підрозділи сформувалися (залежно від регіону) тільки до початку 1993 року.

Необхідність у створенні подібних підрозділів спочатку диктувалася не так політичною обстановкою на Україні (що тільки що отримала незалежність), скільки украй напруженою кримінальною ситуацією.

У різні часи "Беркут" називався підрозділом міліції швидкого реагування (ПМБР "Беркут"), окремим батальйоном міліції особливого призначення (ОБМОН "Беркут").

24 жовтня 2013 року МВС України видало Наказ № 1011 "Про затвердження Положення про спеціальний підрозділ міліції громадської безпеки "Беркут". 11 січня 2014 року наказ був зареєстрований в Мін'юсті під номером 19/24796, і 21 січня набув чинності.

18 лютого 2014 року у столиці України на підступах до місцевого парламенту - Верховної Ради відбулась кривава сутичка між прихильниками євроінтеграції та "Беркутом". Було застосовано вогнепальну зброю. За офіційними даними МОЗ, у ході бойових дій в центрі Києва і деяких регіонах України 18-20 лютого загинули 82 людини. Серед загиблих і протестувальники, і силовики.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1067 | Додав: adminA | Теги: Аваков ліквідував Беркут | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]