Сб, 2024-04-20, 04:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:06
Аваков - нові патрульні в першу чергу вийдуть на вулиці Києва, Одеси, Харкова та Львова. ВІДЕО
Інші останні Новини України

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в середу під час презентації зразків форменого одягу нової патрульної служби назвав міста, в яких патрульна служба почне роботу в першу чергу.

"У першу чергу, нові патрульні вийдуть на вулиці Києва, Одеси, Харкова та Львова. На черзі - Луцьк та Миколаїв", - розповів Аваков, повідомляє Інтерфакс Україна.

Міністр зазначив, що в четвер на розгляд Верховної Ради буде внесено п'ять законопроектів про реформу органів внутрішніх справ з внесеними в них більше 1500 поправками. Після прийняття законопроектів ще близько двох місяців триватиме перехідний період.

За словамАвакова, оптимальним терміном підготовки нових поліцейських могли б бути три роки, проте ситуація потребує докорінних змін.

Глава МВС підкреслив, що надалі підрозділи ДАІ будуть замінені аналогами іноземних підрозділів типу "Road patrol", а підрозділи МРЕВ - сучасними сервісними центрами.

"До нового року в МВС планують підготувати шість тисяч нових патрульних, хоча в масштабах держави їх потрібно набагато більше - близько 170 тисяч. У нову патрульну службу потрапили тільки 38 (нинішніх - ред.) Співробітників міліції", - повідомила прес-служба МВС України.

Нагадаємо, що в законопроекті "Про національну поліцію", який скоро рассмторіт Рада - багато нововведень . Планується звільнити всіх співробітників, викритих у корупції (планують почати з ППС та дільничних, а потім в інших підрозділах, - ред.). Їм на заміну хочуть взяти нових. Також у планах - оснастити всіх співробітників сучасною технікою (наприклад, планшетами, - ред.).

Конкретних результатів реформи в Міністерстві внутрішніх справ України очікують через 6-7 місяців. Про це повідомила перший заступник Міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що очолюване ним міністерство перетвориться на багатопрофільне відомство з чітким розмежуванням політичної та правоохоронної функцій.

Нові патрульні повинні вийти на вулиці Києва 4 липня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 874 | Додав: adminA | Теги: вулиці Києва, нові патрульні, Харкова та Львова, аваков, Одеси | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]