Пт, 2024-03-29, 17:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:28
Аваков - охороняти об'єкти зі зброєю буде тільки Держслужба охорони МВС. ВІДЕО
Інші останні Офіційні новини

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підкреслює, що оператори ринку охоронних структур прислухалися до його прохання роззброїтися. Охорону об'єктів, в тому числі, морських портів в Одесі, будуть нести співробітники Держслужби охорони МВС.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу в середу ввечері.

"Я дозволив собі досить ультимативне висловлювання. Це була вимога до всіх охоронних структур, до всіх операторів ринку охоронних структур в країні з тим, щоб розділили функцію охоронної діяльності і приватне право на володіння мисливською зброєю", - нагадав Аваков.

Він пояснив, що це зроблено для того, "щоб не було дивних ситуацій, коли біля "Укрнафти" знаходиться охоронна структура, яка начебто, не має права носити вогнепальну зброю, але всі спостерігають за спиною охоронців автомати або мисливську зброю".

"Моя вимога була дуже простою: ти несеш охоронну діяльність за ліцензією - ти не маєш права брати на роботу мисливську зброю, це порушення закону", - зазначив міністр.

За його словами, інформація була доведена до великих операторів ринку, і ті погодилися з вимогою міністра. "Охорону зі зброєю буде нести тільки одна державна служба - Державна служба охорони МВС", - заявив Аваков.

Всі інші охоронні компанії, як підкреслив глава МВС, будуть залучатися до охорони або без зброї, або у співпраці з МВС. "Іншого варіанту не буде", - запевнив Аваков.

Міністр також розповів, що спілкувався з керівництвом Одеської області та обговорив питання забезпечення правопорядку в Одесі. "Основа охорони порядку - це нова сильна міліція, ... загін спеціального призначення добровольців "Шторм" МВС і ДСО. ДСО буде допомагати в Одесі охороняти громадський порядок і взаємодіяти з охоронними компаніями та патріотичними рухами, які без зброї", - розповів міністр.

Він підкреслив, що саме співробітники ДСО охоронятимуть периметр морських портів, "наглухо витіснивши звідти приватні компанії".

"Є порт, в який приходять кораблі з товаром. Йде величезний грошовий потік, і цей потік цівками іноді випливає, це називається контрабанда. Це великі гроші. І раптом периметр охороняє не приватна фірма, а державна структура, з вертикальним жорстким підпорядкуванням, з хорошою зарплатою... І цей потік припиняється. Тому в хід піде все - і дискредитація міністра, і губернатора, і провокації, і зіткнення. Все це буде, ми до цього готові і жорстко будемо відповідати", - заявив міністр.

Раніше Аваков дав добу приватним фірмам, щоб відкликати своїх співробітників зі зброєю з громадських місць.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 943 | Додав: adminA | Теги: аваков, Держслужба охорони МВС . ВІДЕО, зброєю, охороняти об'єкти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]