Чт, 2024-04-25, 10:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:09
Аваков виступає проти створення Фінансової поліції
Інші останні Економічні новини

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков виступає проти створення Фінансової поліції. Про це він написав на своїй Facebook-сторінці в четвер увечері.

"Жодної фінансової поліції допускати не можна! Треба робити сучасну Службу фінансових розслідувань, а не ремейк пострадянського ВБРСВ (ОБХСС - рос.)", - заявив Аваков.

У свою чергу, Податкова міліція "продовжує законно працювати до прийняття окремого закону про її правонаступницю". Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Податкової міліції - перший заступник голови ДФС Сергій Білан.

"Розчарую тих комбінаторів, які цими днями вже нафантазували собі глобальні плани, аби не платити податки та вести тіньовий бізнес. Ми й надалі продовжуємо працювати, захищаючи економічні інтереси держави", - зазначив він.

Раніше депутат Тетяна Острікова зазначила, що через помилку у змінах до Податкового кодексу Податкова міліція з 1 січня де-юре ліквідована, хоча де-факто її повноваження не передано новому органу.

Пізніше міністр фінансів Олександр Данилюк написав, що Податкову міліцію слід ліквідувати, а натомість створити аналітичну Фінансову поліцію.

"Найближчими днями Мінфін внесе на розгляд уряду законопроект про створення Фінансової поліції, на який чекає бізнес, і про який також йдеться у меморандумі з МВФ", – повідомив міністр.

За його словами, погодження зацікавленими сторонами відповідного законопроекту затягнулось.

Зазначимо, протягом 2015 року 5 347 співробітників податкової міліції "проїли" 553 млн гривень, а до держбюджету повернули лишень 520 млн.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 796 | Додав: adminA | Теги: аваков, проти створення Фінансової поліції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]