Пт, 2024-04-19, 09:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:20
Авдіївка обстрілюється одночасно з трьох сторін
Інші останні Надзвичайні новини

Ситуація на сході України продовжує загострюватися. Минулої доби кількість обстрілів позицій сил АТО з боку російської гібридної армії рекордно зросла. Незаконні збройні формування (НЗФ) й кадрові військові РФ 91 раз вели вогонь із озброєння танку, мінометів різних калібрів, кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї, повідомляється у зведенні прес-центру штабу АТО станом на 06.00 годину ранку в неділю, 10 квітня 2016 року.

"Зокрема, вогневі удари зі зброї калібру 120 та 82-міліметрів наносились ворогом 11 разів по Авдіївці одночасно з трьох напрямків, а саме Мінерального, Ясинуватої та Яковлівки, - повідомляє штаб АТО у Facebook. - А по українським захисникам Широкиного бойовики цілили 12 разів виключно зі сторони Саханки. Також вогневих ударів з мінометів було завдано у напрямку опорних пунктів Збройних Сил України в районах Новотроїцького, Талаківки й Павлополя".

Танки незаконні збройні формування застосували у районі оборонних позицій Луганського, де по українським підрозділам здійснено 15 пострілів із калібру 125-мм.

Штаб АТО зауважує, що більше половини випадків порушення режиму тиші бойовиками було здійснено "в період з 17 до 24 години, коли спостерігачів ОБСЄ немає поблизу лінії розмежування".

"Незважаючи на натиск ворога підрозділи сил АТО продовжують контролювати ситуацію. За вказаний період вони змушені були 17 разів відкривати вогонь у відповідь", - наголошується у повідомленні.

Як йшлося у вечірньому інформзведенні штабу АТО за суботу, 9 квітня, російські війська та терористи протягом дня 35 разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі.

Раніше повідомлялося, що українська сторона закликає відновити практику "дзеркального" патрулювання представниками місії ОБСЄ і СЦКК району Авдіївки для деескалації ситуації.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1011 | Додав: adminA | Теги: обстріл одночасно з трьох сторін, Авдіївка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]