Чт, 2024-03-28, 11:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:13
Автомайдан захистить себе в Європі й готує список репресорів
Інші останні Політичні новини
Активісти Автомайдану мають намір звертатися до Європейського суду з прав людини, якщо суди безпідставно позбавлятимуть їх водійських прав через те, що вони їздили до "Межигір'я" 29 грудня. Про це йдеться у заяві "автомайданівців", яку оприлюднив один з співзасновників руху Дмитро Булатов, пише "Українська правда".

"ДАІ активно виконує злочинний наказ згори, тепер естафету репресій проти Автомайдану перейняли суди, безпідставно і безглуздо позбавляючи активістів водійських посвідчень", - йдеться у заяві.

"Панове судді, нам зовсім неважко пройти всі судові інстанції та зрештою звернутися до Європейського суду з прав людини", - наголошують активісти.

"На це потрібен час і певні зусилля, але ми, на відміну від вас, робимо все можливе для встановлення правового порядку у всіх сферах життя. І якщо раптом станеться так, що Європейський суд задовольнить нашу скаргу, ми вже через годину надішлемо в усі посольства іноземних держав повний перелік прізвищ суддів, що виносили репресивні вироки", - наголошують у заяві.

"Хто знає, можливо вам варто швидше покататись на лижах в Австрії, бо потім може не вийти. Цитую суддю, що позбавив водійського посвідчення нашого активіста: "Нічого особистого! Таке зараз життя!", - додав Булатов у заяві.

Як відомо, суди вже винесли кілька рішень про позбавлення водійських прав людей, які 29 грудня з’їздити на прогулянку до "Межигір'я", де розташована резиденція президента Віктора Януковича. Їх звинувачують у тому, що вони нібито не зупинилися на вимогу працівника ДАІ. При цьому жодних доказів цього факту ДАІ не наводить.

Щонайменше на 2080 машин складено такі рапорти.

У вівторок, 14 січня, рішенням суду було позбавлено прав маму активістки Автомайдану Ольги Швець – Людмили Швець, повідомила подруга активістки Анастасія Мельникова.

За її словами, Людмила Швець 29 грудня не могла бути на зазначеному в рапорті даївця місці правопорушення, бо в цей час була на чергуванні в лікарні протягом доби.

Однак, незважаючи на докази невинуватості, суддя вже виніс рішення про позбавлення її прав.

Томбінський похвалив "автомайданівців" за підтримку євроінтеграції

Посол Євросоюзу в Україні Ян Томбінський на зустрічі з активістами Автомайдану обговорив їхню діяльність, зокрема перешкоди, що чиняться з боку влади.

"Представники Автомайдану поінформували представництво ЄС про свою поточну діяльність, а також про проблеми, з якими вони та їхній громадський рух стикаються з боку влади. Було ще раз заявлено про вибіркове застосування правосуддя", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сторінці представництва ЄС у Facebook у середу.

Томбінський подякував активістам за їхню громадянську позицію та привітав їхню підтримку європейської інтеграції України.

Крім того, посол сказав, що радий бачити активну підтримку Автомайданом європейського принципу, згідно з яким "у центрі державної політики має бути громадянин".

На фото, розміщеному на сторінці представництва ЄС у Facebook, - посол ЄС в оточенні активістів Автомайдану Олексія Гриценка, художника Сергія Пояркова, Дмитра Булатова, Сергія Хаджинова та Андрія Теліженка.

Нагадаємо, вчора, 14 січня лідери Автомайдану заявили, що тиск на них з боку правоохоронців посилюється.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1090 | Додав: adminA | Теги: список репресорів, Автомайдан захистить себе в Європі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]