Чт, 2024-03-28, 23:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:46
Автомат для продажу марихуани з'явився у Новій Зеландії
Інші останні Новини світу

У новозеландському Окленді встановили автомат для продажу марихуани, повідомляє Fairfax NZ News.

Ініціаторами встановлення апарата стали представники організації National Organisation for Reform of Marijuana Laws (NORML), які виступають за зміну законодавства про вживання канабісу.

Автомат з продажу марихуани розташований у клубі, яким опікується NORML. Марихуана в автоматі розфасована у невеликі ємності. В одній такій ємності міститься один грам наркотичного засобу, передає Lenta.ru.

Придбати грам марихуани можна, заплативши 20 новозеландських доларів.

За словами представника, NORLM, пристрій здобув широку популярність, і багато хто вже скористався ним.

Як зазначає The Daily Telegraph, куріння марихуани у Новій Зеландії заборонено законом і карається штрафами або взяттям під варту.

Продаж через автомат не може бути прирівняний до торгівлі наркотиками, оскільки здійснюється без безпосередньої участі дилера. Проте поліція час від часу перевіряє клуб, де стоїть апарат. Перевірки проводяться в рамках регулярних поліцейських рейдів.

Нова Зеландія є країною з одним із найвищих показників вживання марихуани у світі: близько 13 відсотків дорослого населення курять канабіс регулярно.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1081 | Додав: nowyny | Теги: Нова Зеландія, Окленд, автомат для продажу, марихуана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]