Вт, 2024-04-23, 16:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:09
Азаров не вважає Тимошенко політичним конкурентом
Інші останні Політичні новини

Прем'єр-міністр, лідер Партії регіонів Микола Азаров не вважає колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлію Тимошенко політичним конкурентом.

Про це сказано в повідомленні прес-служби ПР.

"У політичному плані пані Тимошенко - уже не конкурент, а жінка минулого", - цитує прес-служба слова Азарова, сказані в інтерв'ю виданню Le Figaro.

В інтерв'ю прем'єр заявив, що європейська критика судового процесу щодо кримінальної справи проти Тимошенко необґрунтована.

"В 2009 році Тимошенко один на один з російським прем'єр-міністром Володимиром Путіним підписала угоду про ціни на поставку газу з Росії в Україну, що завдає шкоди економічним інтересам країни. Для цього вона підробила документи. Цю угоду не було схвалено ні Кабінетом Міністрів, ні компанією "Нафтогаз", - підкреслив Азаров.

Коментуючи газову суперечку з Росією, прем'єр зазначив, що ярлики проросійських політиків на них із Президентом Віктором Януковичем навісили їхні супротивники.

"Ми із Президентом не новачки в політиці, і ми завжди будемо захищати інтереси України. Погіршення відносин, про яке ви говорите, може бути пов'язане зі складною політичною обстановкою в країні, з тим фактом, що нас критикує Європейський Союз, а це дає змогу російським керівникам уважати, начебто ми ослаблені й вони можуть цим скористатися, ставлячи нам ультиматуми. У міжнародних відносинах подібні підходи неприпустимі", - сказав він.

Азаров заявив, що не бачить зв'язку між зниженням цін на російський газ і вступом України в митний союз Єдиного Економічного Простору (з Росією, Білоруссю й Казахстаном).

"Європа теж нам пропонує приєднатися до зони вільної торгівлі. Однак вона не висуває таких умов. На відміну від вищезгаданих країн, Україна - член СОТ, що накладає певні зобов'язання. Як Росія може вимагати, щоб ми продовжували виконувати газові контракти, що наносять нам збитки, і одночасно зобов'язувати нас вступити до митного союзу, заради цього розірвавши десяток інших контрактів, що зв'язують нас із СОТ?" - поставив риторичне запитання прем'єр.

Крім того, прем'єр підкреслив, що стратегічним вибором України є євроінтеграція.

"Ми поділяємо демократичні цінності Європи. Вони - гарантія стабільного розвитку України", - заявив Азаров.

В інтерв'ю він також прокоментував харківські угоди, зазначивши, що оренда бази Чорноморського флоту Росії в Севастополі була продовжена тому, що в України не було іншого вибору.

У січні Азаров назвав Тимошенко непорозумінням української політики.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1347 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]