Ср, 2024-04-24, 05:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:39
Багато поляків критично настроєні до України, хоча жодного разу в ній не були - Ян Пєкло
Інші останні Новини Європейського Союзу

Посол Польщі в Україні розповів, які прогалини у знаннях поляків про українців варто було б заповнити.

Посол Польщі в Україні Ян Пєкло в інтерв’ю Тижню, що Варшаві та Києву треба заохочувати рух українців до Польщі й поляків до України.

«Передусім дивує, як багато моїх співвітчизників, особливо із правих груп, дуже критично настроєні до України, хоча жодного разу в ній не були. Нам треба заохочувати рух українців до Польщі й поляків до України», - сказав він.

Пєкло розповів, що торік навіть було запущено відповідний інструмент: запрацювала Українсько-польська рада обміну молоддю. Її створили на базі аналогічної німецько-польської моделі обміну, яка дуже сильно допомогла примиренню між двома народами. Такі ініціативи можуть бути дуже корисні.

Він зазначив, що українцям тепер значно складніше їздити на схід через війну та поведінку Росії. Отже, залишається західний вектор: а це, зокрема, країни Вишеградської четвірки, Румунія. І це вже природний тренд. Українці в Польщі працюють, навчаються, інвестують — і вони не тільки із західних областей. Цю тенденцію теж варто заохочувати.

Також, за його словами, було б добре розпочати копродукцію фільмів про спільні епізоди історії, влаштовувати туристичні події, які показували б спільний спадок тощо.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 737 | Додав: adminA | Теги: україна, критично, Ян Пєкло, Поляки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]