Чт, 2024-04-25, 21:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:29
Багатотисячні демонстрації проти політики економії знову пройшли в ЄС
Інші останні Новини Європейського Союзу
Європейці сподіваються, що численні демонстрації зможуть змусити чиновників відмовитися від заходів економії.

Тисячі людей в Римі і Лондоні вийшли на вулиці, щоб висловити протест проти економічної політики влади своїх країн, повідомляє Газета.Ru з посиланням на Reuters.

Демонстрація в столиці Італії була організована Всеіталійською конфедераціэю праці (CGIL) - найбільшою профспілкою країни. Причина незадоволення людей - скорочення робочих місць і закриття підприємств.

Мітингувальники впевнені, що уряд прем'єра Маріо Монті робить недостатньо для підтримки робочих в умовах рецесії, в стані якої економіка країни перебуває вже рік.

На думку представників CGIL, влада повинна концентруватися на розробці заходів, які викличуть притік інвестицій і підготують грунт для створення нових робочих місць, - особливо для молодих людей і жінок.

Відповідне звернення було опубліковане на сайті профспілкової організації.

Виступи європейців, незадоволених тим, як керівництво їхні країн намагається справитися з проблемою держборгу, проходять по всій Європі від Греції до Іспанії.

Аналогічні масові демонстрації відбулася в суботу у Великобританії - в Лондоні, Глазго і Белфасті.

Мітингуючі британці звинуватили уряд в тому, що, скорочуючи соціальні витрати бюджетних коштів і піднімаючи податки, воно враховує лише інтереси еліти й ігнорує потреби найменш забезпечених громадян, які більше, ніж інші, страждають від рецесії економіки.

Демонстрація пройшла на тлі недавнього скандалу з головним партійним організатором британського парламенту Ендрю Мітчеллом, який був звільнений за те, що накричав на поліцейських, що не відкрили для нього ворота офіційної резиденції прем'єр-міністра, і назвав їх "плебсом".

Минулого тижня проти політики економії протестували в Іспанії і Португалії.

А в Греції 18 жовтня профспілки влаштували вже другий за останній місяць 24-годинний страйк.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1071 | Додав: adminA | Теги: демонстрації, ЄС, економії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]