Пт, 2024-03-29, 12:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:05
Байден помітив ознаки економічного прогресу і пообіцяв 190 мільйонів. Порошенко: Україна уникнула дефолту
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Україні вдалося уникнути дефолту.

Про це заявив президент України Петро Порошенко на спільній прес-конференції з віце-президентом США Джозефом Байденом сьогодні, 7 грудня, у Києві, передає УНІАН.

"Сьогодні нам точно вдалось сказати, що нам вдалося уникнути дефолту, який рік тому здавався таким, що має відбутися", - заявив він.

"За короткий проміжок часу, в умовах агресії, війни, окупації частини нашої законної території я можу наголосити, що ми зробили більше, ніж за всі роки незалежності", - додав Порошенко.

Крім того, Порошенко заявив, що Сполучені Штати надали Україні понад 500 млн дол на реформи та військово-технічну допомогу у вигляді кредитних гарантій та через МВФ.

"Сьогодні важлива не тільки фінансова підтримка, яку США надали нам, це більше 500 млн дол надійшло в Україну раніше у вигляді кредитних гарантій, в рамках допомоги через МВФ", - заявив глава держави, додавши, що ця допомога була спрямована, зокрема, на проведення реформ та на військово-технічну допомогу.

Своєю чергою віце-президент США Джо Байден оголосив про надання 190 млн доларів на підтримку реформ в Україні.

"Ми підтримуємо вас і будемо підтримувати й надалі. Як підкреслив наш президент (Барак Обама – ред.), ми вже взяли значні фінансові зобов`язання, але також ми стали вашим союзником у світі, зберігаючи тему України на порядку денному як перспективу для нового дня. Сьогодні я оголошую додаткові 190 млн доларів для підтримки українського прогресу", - наголосив Байден.

Як зазначив віце-президент, пряма підтримка України з боку США сьогодні становить майже 760 млн доларів з часу формування нового уряду в 2014 році, і зокрема понад 260 млн доларів спрямовано на підтримку сектора безпеки.

Зазначена сума у 190 млн доларів буде спрямована на боротьбу з корупцією, реформу правоохоронних органів та системи правосуддя.

Байден заявляє, що в Україні помітний економічний прогрес.

"Ми з президентом обговорили той прогрес, який стався в Україні за цей час... Ми почали бачити ознаки економічного прогресу. Початок підвищення ВВП, почало зростати промислове виробництво, збільшився обсяг експорту сільськогосподарської продукції. Українська валюта стабілізувалася", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в іноземній валюті з рівня "RD" до рівня "CCC".

Нагадаємо, 28 квітня віце-президент США Джозеф Байден в оприлюдненому на конференції на підтримку України зверненні запевнив, що якщо Україна і далі буде йти шляхом реформ, то в кінці року США нададуть гарантії ще на 1 млрд доларів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 833 | Додав: adminA | Теги: Україна уникнула дефолту, Байден, Порошенко, 190 мільйонів, ознаки економічного прогресу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]