Пт, 2024-04-19, 04:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:13
Бактерії, на яких не діють антибіотики, знайшли у США
Інші останні Новини світу науки і технологій

У віддаленій печері в американському штаті Нью-Мехіко виявили раніше невідомий вид бактерій, який живе в умовах повної ізоляції від зовнішнього світу протягом як мінімум останніх 4 млн років.

За словами фахівців, дивовижною є не тільки та обставина, що бактерії знаходяться в замкнутій системі від 4 до 7 млн років, але і те, що вони абсолютно несприйнятливі до антибіотиків, передає CyberSecurity.ru.

Усередині 200-кілометрової печери в місці, де були знайдені бактерії, існує замкнута власна екосистема і власний мікроклімат.

Експерти говорять, що знайдені бактерії мають власний механізм блокування антибіотиків, вивчення якого допоможе зрозуміти особливості природних механізмів резистентності деяких бактерій і мікробів до антибіотиків.

Дослідники відзначають, що у величезній печері існує власний мікробіомний режим, який протягом мільйонів років впливав на геном мікроорганізмів, зробивши їх несхильними до антибіотиків.

За словами автором дослідження, безпосередній контакт з резистентними стародавніми бактеріями мали всього 4-6 осіб, які здійснювали забір проб в печері.

Всього учені виявили в печері 93 різних види бактерій, більшість з яких проявляє резистентність до антибіотиків. Зараз фахівці не можуть дати однозначної відповіді на питання про те, який саме чинник став драйвером мутацій.

З іншого боку, фахівці відзначають, що вивчаючи нові печерні бактерії, можна створити новий клас могутніших антибіотиків, які відрізнятимуться від сучасних препаратів більшою універсальністю.

У статті мовиться, що деякі з виявлених бактерій володіють такою рідкісною властивістю, як обширна множинна лікарська стійкість, яка робить ці бактерії несприйнятливими до сучасних ліків.

Фахівці впевнені, що подібні особливості, що свідчать про несхожість "печерних бактерій" з їхніми поширенішими родичами, є побічним ефектом автономного існування і ізольованої еволюції.

А ось в Тихому океані знайшли сліди бактерій, які харчувалися азотом, марганцем і залізом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1132 | Додав: adminA | Теги: бактерії, США, не діють антибіотики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]