Пт, 2024-03-29, 11:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

23:47
Балкани, Україну і Середземномор'я Федеріка Могеріні назвала пріоритетами зовнішньої політики
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Федеріка Могеріні назвала Балкани, Україну і Середземномор'я пріоритетами зовнішньої політики ЄС

Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки і оборони Федеріка Могеріні окреслила основні міжнародні пріоритети ЄС на поточний момент.

"Перш за все, це Західні Балкани. Можу тільки погодитися з усім, що було сказано про необхідність зближення Балкан з Європейським союзом. Ми повинні працювати, не покладаючи рук, з нашими друзями з Приштини і Белграда, щоб вони прийшли до повної згоди з метою нормалізувати свої відносини, відкривши тим самим шлях до вступу в ЄС", - сказала глава дипломатії ЄС, виступаючи в Європейському парламенті у вівторок у Страсбурзі.

Вона також згадала європейську перспективу Македонії.

Другим пріоритетом високий представник назвала Україну, але враховуючи, що питання про відносини ЄС з Україною входять до подальшого порядку денного пленарної сесії Європарламенту, Ф.Могеріні пообіцяла висловитися про неї пізніше.

"Третій пріоритет, про який я хотіла б сказати сьогодні, - це конфлікти поблизу Середземномор'я. І особливо Сирія, початок діалогу з Єменом у Швеції (...), а також Лівія і ізраїльсько-палестинський конфлікт", - перерахувала глава європейської дипломатії.

"Європейський союз відіграє і має продовжувати грати свою важку, основоположну роль з підтримки політичного рішення кожної з цих криз", - зазначила Ф.Могеріні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 812 | Додав: adminA | Теги: україна, Федеріка Могеріні, середземномор'я, пріоритети, балкани | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]