Сб, 2024-04-20, 08:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:55
Банду чорних археологів, у яку входили поліцейський і два чиновники, заарештували у Македонії
Інші останні Новини світу
Послідовників Лари Крофт наздогнало македонське правосуддя. У Македонії заарештували групу з 14 осіб, що займалися нелегальними археологічними розкопками й продажем знахідок на чорному ринку, передає Газета.Ru з посиланням на Dnevnik.

Усього в банді було 19 осіб, з них двоє - серби, які наразі залишаються на волі.

Двоє з арештованих входять у національне управління із захисту культурної спадщини, ще один є співробітником македонської поліції.

Арештованих підозрюють у крадіжці коштовних картин та ікон, а також у пошуку древніх монет і керамічного й бронзового посуду. Оцінкою предметів мистецтва й вивозом їх за кордон займалися члени банди, що працювали в національному управлінні із захисту культурної спадщини й поліції.

Загальний збиток, завданий контрабандистами культурній спадщині Македонії, наразі не встановлений.

Відзначимо, масштаби робіт українських чорних археологів вражають. За оцінками експертів, в Україні кількість приладів, які використовуються для пошуку археологічних предметів, становить близько 90 тисяч. З них тільки 4 тис. офіційно належать державним структурам, які мають право на ведення археологічних розкопок.

Проте, ВР задумалася на цим питанням тільки місяць тому.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1034 | Додав: adminA | Теги: поліцейський і два чиновники, Македонія, банда чорних археологів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]