Сб, 2024-04-20, 02:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:42
"Батьківщина" і Яценюк домовляються про спільний список на вибори
Інші останні Політичні новини

Керівництво партій "Батьківщина" і "Фронт Змін" обговорює можливість створення спільного списку кандидатів у народні депутати, передає "КоммерсантЪ-Украина".

"Найбільші партії, які представлені в Комітеті опору диктатурі, планують скласти не тільки загальний список кандидатів у депутати за мажоритарними округами, а й загальний партійний список, щоб йти у парламент потужною колоною", - повідомив перший заступник голови фракції "БЮТ-Батькивщіна" Сергій Соболєв.

У свою чергу, лідер партії "Фронт Змін" Арсеній Яценюк підтвердив виданню факт ведення переговорів з "Батьківщиною" щодо формування загального партійного списку. Він уточнив, що це тільки один з можливих варіантів участі його партії у виборах. "Ми плануємо йти об'єднаною опозицією і розглядаємо всі формати, в тому числі формат єдиного списку", - заявив Яценюк.

Учасники переговорів впевнені, що єдиний список від опозиції на виборах отримає більшу підтримку, ніж усі списки партій разом узяті. "Мій прогноз щодо пропорційної частини: якщо окремо "Батьківщина" отримує 90 плюс-мінус 10 депутатських мандатів, а "Фронт Змін" 45 плюс-мінус 10 мандатів (з 225), то об'єднання дасть нам абсолютну більшість за партійними списками - з величезною перевагою в порівнянні з Партією регіонів", - упевнений Соболєв.

Переговори про формування єдиного списку почалися ще на початку літа, але трималися в секреті. Видання пише, що головною проблемою процесу переговорів залишається вибір партії, від якої буде зареєстровано загальний список - перспектива балотуватися за списками чужої політичної сили як безпартійних громадян не радує майбутніх кандидатів уже тепер.

Крім того, газета пише, що представники КОД були здивовані, дізнавшись про плани двох політичних сил сформувати спільний виборчий список. "Ми виступаємо за те, щоб опозиція була представлена трьома колонами - націоналістична "Свобода", ліберальний "Фронт Змін" і умовно соціал-демократична "Батьківщина", це був би оптимальний варіант", - заявив глава київської організації партії "Свобода" Андрій Іллєнко.

Раніше Юлія Тимошенко звернулася у відкритому листі до всіх лідерів опозиційних партій "з низьким проханням... нарешті по-справжньому, а не на словах, об'єднатися і дати на парламентських виборах 2012 року бій правлячій мафії".

28 грудня 2011 року було оголошено про злиття політичних партій "Батьківщина" та "Народна самооборона" на основі політсили Тимошенко. За чинним виборчим законодавством, вони не можуть утворити блок, тому до парламентських виборів наступного року сформують єдиний партійний список.

Лідер партії "Фронт Змін" Арсеній Яценюк прогнозирує, що за підсумками майбутніх виборів об'єднана опозиція отримає в майбутньому парламенті "більшість з перевагою у два-три голоси". Розглядаючи варіанти отримання голосів, Яценюк називає оптимальним боротися в 175 округах, зокрема і на Сході.

Партiя "УДАР" Вiталiя Кличка також пропонує всiм українським опозицiйним полiтичним силам пiдписати угоди про взаємне спiвробiтництво i взаємодопомогу на виборах.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1158 | Додав: adminA | Теги: Батьківщина і Яценюк домовляються п | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]