Пт, 2024-04-19, 22:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:21
Бєларуських блогерів відео теракту в мінському метро переконало, що в теракті замішані спецслужби. ВІДЕО
Інші останні Новини світу

Бєларуські інтернет-користувачі, не задовольнившись офіційними даними розслідування вибуху на станції "Жовтнева" мінського метро в квітні минулого року, й далі розмірковують над тим, хто міг стояти за терактом, який забрав життя 15 осіб. Незважаючи на судовий процес, який завершився смертним вироком Дмитру Коновалову і Владиславу Ковальову, блогери сумніваються в їхній провині.

Вивчивши кадри з камер спостереження на станції "Жовтнева" і відео, зняте відразу після вибуху державним інформаційним агентством "БелТА", інтернет-користувачі вирішили, що в теракті замішані представники спецслужб Бєларусі, повідомляє "Русская служба новостей". Так, на останніх кадрах відеоролика видно, як з підземного переходу швидким кроком виходять четверо чоловіків міцної статури в цивільному.

Як зазначають експерти, з собою ці дивні невідомі несли армійське саперне обладнання. Причому фахівцям навіть вдалося визначити тип приладів - за їхніми словами, в руках у чоловіків були підривна машина конденсаторного типу КПМ-3У1 і котушка з кабелем П274. Крім того, вони несли з собою явно важку сумку з армійського брезенту та металеві трубки, призначення яких поки що розгадати не вдалося.

Крім того, допитливі блогери розгледіли схожих двох чоловіків у таких же чорних куртках на відео з камер спостереження в метро поряд з місцем, де через певний період часу прогримів вибух.

У зв'язку з новою версією розгорілися бурхливі суперечки. Деякі блогери, що знаються на особливостях вибухової справи, висловлюють сумнів у тому, що спецслужби стали б приводити в дію підвідний заряд підривною машинкою за наявності сучасних радіокерованих підривників. Однак їхні опоненти вказують, що таким обладнанням могли скористатися задля надійності - адже в метро надто багато перешкод.

Теракт у столиці Бєларусі стався 11 квітня 2011 року. В результаті 15 осіб загинули, більш як 300 отримали травми. Слідство практично відразу встановило винних - 25-річних Дмитра Коновалова та Владислава Ковальова. Наприкінці листопада їх засудили до найвищої міри покарання – розстрілу.

ЗМІ відзначали, що впевненості у винуватості обвинувачуваних не тільки у незалежних експертів, але навіть у потерпілих не було. Як зазначають спостерігачі, на суді не було представлено жодного достовірного доказу.


Це не перша версія, пов'язана з підозрою у причетності до теракту влади. У грудні минулого року в організації теракту звинуватили сина президента Олександра Лукашенка - голову Ради безпеки Віктора Лукашенка. Цю версію в ефірі телеканалу "Белсат" озвучив колишній командир спецназу МВС Бєларусі Володимир Бородач, який перебуває в політичній еміграції в Німеччині .


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1130 | Додав: adminA | Теги: Бєларуських блогерів відео теракту | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]