Чт, 2024-03-28, 16:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:43
"Бєлавіа" просить Росію дотримуватися міжурядової угоди про повітряне сполучення
Інші останні Новини світу

Національна авіакомпанія "Бєлавіа" заявляє про порушення російською стороною міжурядової угоди про повітряне сполучення і планує звернутися у зв'язку з цим до суду ЄврАзЕС, йдеться в прес-релізі бєларуської авіакомпанії, передає "Інтерфакс-Україна".

"Бєлавіа" вважає рішення про заборону літати в регіони РФ з 13 квітня "неправомірним і таким, що порушує статтю 4 Угоди між урядом Бєларусі та урядом Російської Федерації "Про повітряне сполучення і співпрацю в галузі повітряного транспорту" від 12 грудня 1997 року, якою передбачені причини відкликання раніше отриманого дозволу на виконання польотів", йдеться в повідомленні.

"Відповідно до цієї статті, анулювання або тимчасове призупинення вже виданого дозволу може здійснюватися на чітко вказаних серйозних підставах і після консультації з авіаційною владою країни, що призначила цього авіаперевізника. Таких підстав немає, "Бєлавіа" має намір оскаржити це рішення в Господарському суді ЄЕП і продовжити виконання рейсів", - підкреслюється в прес-релізі.

"Ми наполягаємо на повному дотриманні усіх пунктів міжурядової угоди, як це робимо і ми, не лише в роботі з російськими авіаперевізниками, але і перевізниками європейських країн. Хотілося б вірити, що до 13 квітня ситуація вирішиться. І поки ситуація не вирішена, намагатимемося інформувати наших пасажирів про хід переговорів", - зазначається там.

У повідомленні нагадується, що "увечері 5 квітня 2012 року "Бєлавіа" отримала інформацію від департаменту авіації міністерства транспорту і комунікацій Бєларусі про отримання на їхню адресу офіційного листа від Мінтрансу РФ про відкликання раніше отриманих "Бєлавіа" дозволів на виконання рейсів у регіони Російської Федерації".

"Нині авіакомпанія "Бєлавіа" виконує регулярні рейси в Санкт-Петербург, Єкатеринбург і Калінінград. У літній сезон, з 16 травня, планується виконання рейсу Мінськ - Сочі - Мінськ, а з 3 червня - відкриття рейсу по маршруту Мінськ - Новосибірськ - Мінськ", - нагадали в авіакомпанії. "Бєлавіа" має дозвіл авіаційної влади Російській Федерації на виконання вказаних рейсів до 27 жовтня 2012 року, підкреслюється в прес-релізі.

"Це рішення російської авіаційної влади повністю припиняє повітряне сполучення між Бєларуссю і регіонами Росії", - переконані в "Бєлавіа".

Суд Євразійської економічної спільноти, в компетенцію якого входить розгляд суперечливих питань, пов'язаних з діяльністю не лише ЄврАзЕС, але і ЄЕП, почав свою роботу в Мінську з 1 січня 2012 року.

Авіасполучення між Москвою і Мінськом було перервано вранці 26 березня через те, що сторони не домовилися про кількість рейсів.

Пізніше польоти були тимчасово дозволені до 29 березня, після чого влада підтвердила авіакомпаніям обох країн програми польотів до 10 травня 2012 року.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1109 | Додав: adminA | Теги: Бєлавіа, міжурядової угоди, повітряне сполучення, Росію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]