Пт, 2024-04-19, 04:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:09
Бельгія сформувала уряд подолавши рекордну кризу
Інші останні Новини Європейського Союзу

У Бельгії після тривалої кризи сформовано уряд. Новий Кабінет міністрів розпочне роботу одразу після того, як опівдні 6 грудня 2011 р. присягне в королівському палаці, повідомляє РБК-Україна.

Цей день знаменує кінець рекордного в сучасній історії періоду безвладдя в окремо взятій країні - востаннє бельгійський уряд збирався для роботи 541 день тому.

Новий уряд буде складатися з 13 міністрів - представників розширеної коаліції соціалістів, християнських демократів і лібералів. Основний принцип його формування - присутність як представників франкофонів, так і тих, які говорять нідерландською мовою. Очолить їх роботу Еліо Ді Рупо - перший більш ніж за 40 років франкомовний прем'єр-міністр.

Очікується, що першою великою політичною подією в роботі нового прем'єра стане його участь у саміті Євросоюзу, що запланований на 8-9 грудня 2011 р.

Нагадаємо, шість політичних партій Бельгії, які беруть участь у переговорах з формування нового федерального уряду, минулого тижня досягли принципової угоди, яка дала змогу країні сформувати кабінет міністрів.

Бельгія стала своєрідним рекордсменом за тривалістю політичної кризи серед європейських країн. З моменту проведення парламентських виборів до сьогодні минуло 484 дні, але уряду так і не було сформовано.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1198 | Додав: nowyny | Теги: Бельгія, уряд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]