Пт, 2024-04-19, 17:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:16
Бєлорус наважився публічно вимагати заміни строкової військової служби на альтернативну цивільну службу
Інші останні Новини світу
На Могильовщині Олег Евзрезов - перший, хто наважився публічно вимагати заміни строкової військової служби на альтернативну цивільну службу. Хлопець вважає себе пацифістом, тому не хоче служити в Збройних силах, повідомляє ізраїльський сайт הובלה בחיפה זול.

Бобруйський суд, куди він звернувся з позовом проти рішення військкомату про призов, не задовольнив його. Тепер призовник очікує розгляду справи в Могилівському обласному суді.

Альтернативна служба гарантується 57-ю статтею Конституції і згадується в шести статтях Закону про загальний військовий обов'язок і військову службу. Але домогтися пройти її замість служби в армії майже неможливо.

- Моє виховання таке і погляди такі - це пацифізм. А мені запропонують служити строкову службу, носити зброю, форму, підкорятися командам, можливо навіть неадекватним.

- Якби ви могли проходити альтернативну службу, де б ви хотіли її проходити?

- Як в інших країнах - в найбільш проблемних областях, де люди не хочуть працювати: лікарні, госпіси, нечисте будівництво ...

- Скільки часу ви готові служити?

- Думаю, має бути стільки ж, як на строковій службі, але, напевно, буде більше. Міністерство оборони буде прагнути збільшити термін, щоб ніхто таким чином не намагався діяти.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1338 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]