Сб, 2024-04-20, 07:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:15
Березенко закликає Корбана визнати поразку, а той відмовляється
Інші останні Політичні новини

Станом на 14.00 27 липня ЦВК опрацювала 96,38% бюлетенів дільничних виборчих комісій на проміжних виборах народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі №205 у Чернігові. Явка становила 35,32%. Про це повідомляється на сайті ЦВК.

За кандидата в народні депутати від "Блоку Петра Порошенка" Сергія Березенка проголосувало 35,75% (16 914 голосів), кандидата від "Укропу" Геннадія Корбана підтримали 14,84% виборців (7 022 голоси).

Далі йдуть: самовисуванець Володимир Зуб з 8,22% (3 889 голосів), кандидат від "Демократичного Альянсу" Ігор Андрійченко - 7,93% (3 754 голоси), самовисуванець Микола Звєрєв - 7,59% (3 594 голоси), кандидат від "Свободи" Андрій Міщенко - 6,99% (3 310 голосів), самовисуванець Олексій Дем'яненко - 5,48% (2 596 голосів), кандидат "Громадянської позиції" Олександр Мельник - 3,38% (1 602 голоси), самовисуванець Андрій Глаба - 1,63% (773 голоси), "самовисуванець" Геннадій Карбан - 1,6% (761 голос). Решту кандидатів підтримали менш як 1% виборців.

Раніше були опубліковані результати екзит-полів.

Штаб Березенка за підсумками паралельного підрахунку голосів вже заявив про перемогу свого кандидата з результатом 35% голосів виборців. Як зазначається у повідомленні штабу, на сьогодні зранку штаб опрацював 100% протоколів дільничних виборчих комісій із "мокрими" печатками.

У штабі наголосили, що Березенка підтримали 17,777 тис. чернігівців, а його найближчого конкурента, Корбана – 7,381 тис. Розрив між кандидатами становить понад 10 тис. голосів. Загалом на виборах 26 липня проголосували 51,462 тис. виборців.

"Сподіваємося, що у наших опонентів вистачить мужності визнати результати виборів і не противитися волевиявленню чернігівців", - підкреслили в штабі Березенка.

Корбан в свою чергу не визнає свою поразку на виборах, але оскаржувати результат у судах не буде, передає "Інтерфакс-Україна".

"Поразку я не визнаю, але при цьому є юридичний факт і ми не будемо продовжувати жодний судовий процес з цього приводу. Судитися ми не будемо", - заявив він на прес-конференції в понеділок у Чернігові.

"Мандат буде відданий тому, кого ЦВК оголосить переможцем. Очевидно, Березенко отримає цей мандат, від нього явно погано пахне", - сказав Корбан, передає "Українськая правда".

При цьому він визнав, що використовував роздачу продуктів, однак заявив, що хотів це зробити, щоб "зірвати маски". "Те, що ми зробили в Чернігові, скоріше я сам пішов на це, щоб зняти маски, щоб ви всі побачили, що технології залишилися колишніми, успадкованими від Януковича, - це підкуп виборців", - сказав він.

"Як приклад, я свідомо пішов на допомогу і роздачу продуктів - це певний хід, щоб провести спробу зламати закупівельну мережу, яку побудував штаб Березенка на 60 тисяч людей", - зазначив Корбан.

Він продемонстрував два протоколи з двох дільниць, і вважає, що перевага голосів велика у Березенка, там, де "систему зламати не вдалося", а там, де різниця між ним і Березенком невелика, "систему вдалося зламати".

"Десь нам вдалося поламати мережу, яку влаштував штаб конкурента, але в більшості випадків не вдалося", - сказав він.

Корбан також не відповів на запитання, чи піде він на місцеві вибори, сказавши, що в них точно братиме участь партія "Укроп". "Я буду продовжувати захищати Україну, буду продовжувати свою політичну діяльність, сконцентрувавшись не тільки на зовнішніх ворогах, а й на внутрішніх", - сказав він.

Аваков: вдалося уникнути сутичок через зосередження в місті 1,3 тисячі правоохоронців

У день голосування на виборах народного депутата в окрузі №205 у Чернігові вдалося уникнути сутичок завдяки присутності в місті 1,3 тис. правоохоронців. Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив сьогодні журналістам у Києві, передає УНІАН.

"Вибори пройшли нервово. Я думаю, що занадто нервово як для виборів у ліберально-демократичній країні. Проти очікувань, якихось сутичок не було протягом усієї ночі, зокрема і під час підрахунку голосів", - заявив він.

На думку Авакова, інцидентів у Чернігові в день голосування не виникло завдяки присутності 1,3 тис. правоохоронців.

"Це, швидше, не до гідності команд кандидатів, а, швидше, до наявності занадто великих сил, які МВС туди організувало. Тримати під час виборів 1,3 тисячі правоохоронців – це занадто", - пояснив міністр.

За його словами, підрахунок голосів виборців практично завершено.

"Бюлетені зараз у виборчих комісіях. Я думаю, що тут сутичок і якихось конфліктів не буде", - резюмував Аваков.

Раніше голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявив, що голосування на всіх 83 виборчих дільницях пройшло спокійно, відповідно до вимог закону про вибори народних депутатів України та без суттєвих порушень, які могли б вплинути на результат виборів.

Зазначимо, на виборах у Чернігові спостерігалося масове скупчення тітушок, несправжніх спостерігачів і журналістів. Фіксувалися спроби підробки виборчої документації. Правоохоронні органи працювали у посиленому режимі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 974 | Додав: adminA | Теги: поразка, корбан, відмовляється, Березенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]